Claudiu Zamfir

Motivul pentru care STS nu a mai făcut formularele online pentru programele de finanțare IMM: Lipsa resurselor

micro2

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) nu a mai avut resurse necesare realizării formularelor online pentru lansarea programelor naținale de finanțare a IMM-urilor, motiv pentru care Ministerul Economiei a contractat o firmă IT privată pentru programale Microindustrializare, Comerț-Servicii și Accelerarea Dezvoltării IMM 2023-2024.  

„Deși colaborarea dintre minister și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a fost foarte bună, la solicitarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) în vederea dezvoltării în continuare a platformei dedicate implementării programelor naționale (granturi.imm.gov.ro), partenerii STS au comunicat faptul că instituția nu dispune de resurse suficiente pentru realizarea formularelor necesare lansării celor trei programe (Programul național multianual de microindustrializare, Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață și Programul de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii)” - a precizat MEAT, luni, la solicitarea StartupCafe.ro.

„În acest context, pentru a face posibilă lansarea programelor în anul 2023, MEAT a demarat procedura de achiziție publică, singura firmă care a depus ofertă fiind SC ESSENSYS SOFTWARE SOLUTIONS SRL” -a menționat ministerul.

Ministerul Economiei a confirmat și informațiile publicate anterior de StartupCafe.ro, privind valoarea acestui contract.

„Serviciul de gestionare informatică și platforma programenationale2023.ro au fost achiziționate de la societatea ESSENSYS SOFTWARE SOLUTIONS SRL. Valoarea totală a contractului este de 265.000 lei, Ia care se adaugă TVA în valoare de 50.350 lei. Contractul a fost atribuit prin achiziție directă, cu anunț de publicitate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), conform prevederilor legislației naționale specifice în vigoare” - a menționat acum MEAT.

Înscrierile la programele de finanțare IMM s-au derulat în perioada 19 decembrie 2023-4 ianuarie 2024, pe principiul primul venit, primul servit. În prima zi de înscrieri, sesiunea din programul Comerț a fost anulată și reluată după câteva ore, ca urmare a unor blocaje la depunerea cererilor de finanțare.

Între timp, s-au publicat și listele cu firmele calificate pe loc eligibil la finanțare și firmele rămase în așteptare. Firmele calificate pe loc eligibil trebuie să meargă, până pe 30 ianuarie 2024, la banca parteneră pentru care au optat în formularul de înscriere.

Parallax

Vizualizari
2753
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Dragos
Alexandru
Ce nu e corect. Și vine de la MEAT. Faptul că au fost depuse cereri aflate printre primele într-un timp extrem de scurt, completând date aiurea, care să nu solicite timp și ulterior să se ceară clarificări. Ar trebui cine nu a completat corect să fie exclus. Cea mai simplă cerere nu putea fi completată corect în mai puțin de 2 minute. Acum totți cei care au adoptat strategia asta dau doar simple clarificări la inepțiile trecute in formulare.
poza de profil
Adriana
Ciupitu
poza de profil
Adriana
Ciupitu
Așa se explică și blocarea platformei la demararea programului COMERȚ/SERVICII! Cand s-a redeschis sesiunea după câteva ore, erau deja peste o mie de cereri completate în câteva secunde! Cum au reușit, într-o manieră profesionistă, dar onestă, sa completeze cererea cu toate rubricile si sa încarce și documentul semnat și scanat într-un timp atât de scurt?!!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri