Claudiu Zamfir

Ministerul Economiei, contract de 53.000 EUR cu o firmă IT, pentru gestionare informatică în cadrul programelor de finanțare Comerț, Microindusrializare, Accelerare IMM

seap

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a atribuit un contract de 53.000 de euro unei firme IT din București pentru gestionarea informatică a înscrierilor și a derulării programelor Comerț, Microindusrializare, Accelerare IMM, prin care statul oferă ajutoare de până la 100.000 EUR fiecare unor firme românești, platfroma de înscrieri confruntându-se cu un blocaj major care a determinat amânarea programului Comerț pentru 4 ore.

Firma IT Essensys Software SRL este cea care a obținut contractul cu MEAT, prin cumpărare directă. Valoarea de cumpărare directă a serviciilor IT este de 265.000 lei (53.298,47  EUR) fără TVA, conform datelor oficiale din sistemul de achiziții publice, consultate de StartupCafe.ro.

Procedura de atribuire a contractului figurează ca finalizată pe data de 15 decembrie 2023. Reamintim că MEAT a deschis platforma online, pentru pre-înscrieri, pe 19 decembrie 2023.

Contractul se referă la „servicii de gestionare informatică privind preînscrierea, înscrierea și derularea programelor naționale:
- Programul național multianual de microindustrializare;
- Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață;
- Programul de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii,
derulate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin intermediul Direcției Generale Antreprenoriat și Finanțări pentru IMM-uri”.

Conform Legii 98/2016 privind achizițiile publice, modificată anul trecut, „utoritatea contractantă are dreptul de a achiziționa direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 270.120 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 900.400 lei”.

Compania Essensys, cu o vechime de cel puțin 18 ani, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 31,5 milioane de lei și profit de 10,6 milioane de lei, cu 94 de angajați.  Firma IT este controlată de antreprenorii Mihai Gheorghe Matei și Alin Mihai Burtumac, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro.

Reamintim că platforma www.programenationale2023.ro, prin care firmele se înscriu la ajutoarele de max. 500.000 lei fiecare, oferite de MEAT, s-a blocat joi, în jurul orei 12,00, când era programat să se deschidă programul Comerț-Servicii. Astfel, lansarea programului s-a amânat pentru ora 16.00.

Având în vedere problemele tehnice întâmpinate pe platformă din cauza numărului mare de accesări, pentru Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață, vă informăm că etapa de înscriere va fi reluată joi, 21 decembrie a.c., ora 16:00” - era afișat pe platformă, joi, după incident.

În schimb, la Microindustrializare și Accelerare IMM, înscrierile au decurs, cel puțin aparent, normal.

Parallax

Vizualizari
2231
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
SEBASTIAN
SILVIU
Programul nu functioneaza normal nici la ora 19 06, un dezastru de program au facut cei de la IT Essensys Software SRL, spream sa nu isi ia bani pe aceasta bataie de joc de program. NU intelegem de ce nu se folosesc serviciile speciale pentru intocmirea acestor softuri si se apeleaza la amatori ce nu sunt in stare sa faca un program si dau oameni peste cap. Am sunat azi de peste 10 ori la minister fara nici un rezultat ! Speram ca programul sa se reia.
poza de profil
Coruptie
Romania
Bună ziua, ați putea furniza un link către platforma SEAP pentru a consulta informații referitoare la atribuirea acestui proiect? Alternativ, ați putea oferi instrucțiuni despre cum putem accesa aceste informații?
Claudiu
Zamfir
Buna ziua! Aveti linkul aici: http://e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/116031611

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri