Claudiu Zamfir

Ministrul Economiei: Am cerut bani pentru toate plățile Start-Up Nation și ajutoare de stat

Thumbnail

Ministerul Economiei a cerut Ministerului Finanțelor bani pentru toate plățile prin programul Start-Up Nation 2018 și pentru ajutoarele de stat COVID-19, destinate în principal firmelor mici și mijlocii (IMM), prin proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021, a declarat, marți seara, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, la TVR.

Numai în programul Start-Up Nation 2018 sunt acum la plată circa 4300 de firme, care au efectuat investițiile asumate și au depus deconturi totale de 857 de milioane de lei (circa 175 milioane euro), după cum a declarat Năsui, într-un interviu acordat StartupCafe.ro. Separat, schema de granturi pentru redresarea IMM-urilor din criza COVID-19 are o valoare totală de 1,5 miliarde de euro, pe toate cele 3 măsuri de sprijin, dar se așteaptă plăți mai mici, având în vedere că mulți solicitanți vor fi respinși de la finanțare.

„Am cerut bani pentru toate plățile pentru Start-Up Nation și pentru toate schemele pe care le avem. Sunt discuții chiar în week-end-ul acesta la Ministerul Finanțelor. Dacă avem - și sunt convins că o să avem - credit bugetar, sunt prioritare, pentru că statul român are niște contracte cu oamenii aceia, au luat credite, și-au făcut niște planuri. Oricare ar fi opinia mea despre Start-up Nation, nu mai contează, statul român este într-o relație contractuală și trebuie să-și onoreze cât mai bine obligațiile.

În secunda asta depinde mai mult de Ministerul Finanțelor, pentru că el trebuie să facă alocările bugetare. Noi am cerut bani pentru absolut toate schemele de ajutoare de stat pe care le avem. Eu nu am ANAF în subordine ca sp pot să fac eu bugetul. Ce trebuie să facem este să avem bani pentru toate obligațiile statului român, să și le îndeplinească, inclusiv acestea” - a spus Năsui, la TVR.

Reamintim că premierul Florin Cîțu a declarat că intenționează să trimită la Parlament proiectul de buget pe anul 2021 pe data de 4 februaruarie. 

----

Citește și:

 

Parallax

Vizualizari
2787
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alex
Consultant
Domnule Ministru, am un dosar, la Masura 2, in stadiu "Aprobat" din data de 18 decembrie 2020, Rue 36XX, la Timisoara, nu se poate genera contractul de peste 30 de zile? Firma sta cu banii blocati din luna decembrie 2020. Chiar asa? Firma are sediul social in judetul Cluj si locatia de implementare in judet care apartine de Timisoara. Am sunat dupa 4 ianuarie, mi s-a spus ca este aprobat si sa am rabdare ca se trimite contractul. Clarificari acceptate din 18 decembrie 2020. Oare ce se intampla?
poza de profil
Gabriela
Prepelița
poza de profil
Gabriela
Prepelița
Eu am depus dosarul de cerere de plata din august 2020 pentru start-up 2018 și încă aștept...., dar plătesc dobânda la creditul punte...Pana când?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri