Claudiu Zamfir

Investitorul american Tim Draper vede „epoca de aur” a startup-urilor din Europa de Est

Thumbnail

Investitorul american Tim Draper, ce tocmai s-a aliat cu un fond polonez care i-a finanțat pe românii de la FintechOS, crede că Europa de Est urmează să treacă printr-o „epocă de aur” în domeniul tehnologiei.

„Suntem pe cale să vedem epoca de aur a Europei de Est. Acum este momentul perfect pentru a analiza posibilitatea de a investi în Polonia. Regiunea aceasta a avut dintotdeauna tehnologie excelentă, dar acum începe să o conecteze la piață. Polonia este cu o generație înaintea altor țări din regiune în a înțelege sistemul de piață ”, a spus miliardarul din Silicon Valley, citat de publicația britanică Sifted.

Tim Draper a anunțat miercuri că fondul polonez de investiții OTB a aderat la rețeaua sa de investitori, Draper Venture.

Draper Venture Network este o alianță formtă din 22 de firme de investiții de capital de risc. Astfel, investitori din toată lumea fac schimb de informații și își împart runde de investiții în diverse companii de tehnologie.

Polonezii de la  OTB Ventures, care au lansat recent un nou fond de investiții de 100 de milioane de dolari focalizat pe startup-uri din Europa Centrală și de Est (CEE), au participat, alături de germanii de la Earlybird Ventures, la runda de finanțare de 14 milioane de dolari acordată startup-ului românesc FintechOS, în decembrie 2019.

La rândul său, Tim Draper a acordat o investiție de 1 milion de dolari startup-ului românesc de securitate cibernetică Cyber Swarm, fondat de Mihai Raneti.

Parallax

Vizualizari
1537
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri