Claudiu Zamfir

Nou fond de 92,4 milioane Euro pentru startup-uri CEE, de la un investitor al românilor de la FintechOS

Thumbnail

Startup-urile IT din Europa Centrală și de Est (CEE), inclusiv din România, vor putea obține finanțări de capital de risc printr-un nou fond de investiții, de 92,4 milioane de euro, lansat, miercuri, de compania de venture capital OTB Ventures, care a investit recent în firma românească FintechOS.

Potrivit EU-Startups.com, fondul polonez focalizat pe zona CEE vrea să finanțeze, până la finalul anului 2022, un număr de 16 startup-uri, cu runde de investiții de până la 13,8 milioane de euro fiecare, în schimbul a 10-15% din firmă.

OTB Ventures caută startup-uri IT early stage, post-product, cu aspirații de extindere internațională, în domenii ca:

  • securitate cibernetică,
  • big data,
  • inteligență artificială (AI),
  • tehnologii financiare (fintech),
  • internet of things (IoT)
  • robotică
  • tehnologie cloud
  • software as a service (SaaS).

Fondul de investiții de la Varșovia este susținut de Fondul European de Investiții (FEI), al Uniunii Europene.

Cei de la OTB Ventures pot fi contactați pe mail:  contact@otb.vc și pe LinkedIn.

În decembrie 2019, startup-ul românesc de tehnologie financiară automatizată FintechOS a primit o investiţie Series A în valoare de 14 milioane de dolari, condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital și OTB Ventures.

Produsul românilor este un sistem de operare prin care băncile și companiile de asigurări pot lansa cu o viteză fără precedent – în săptămâni, în loc de luni sau ani - produse și servicii hiper-personalizate, complet digitale, bazate pe surse complexe de date.

Implementarea tehnologiei FintechOS se poate realiza ca Software-as-a-Service, compania ajutând clienții în procesul lor de migrare către cloud, dar și local (on-premises), platforma integrându-se cu ușurință cu tehnologiile din infrastructura existentă.

Fondat în august 2017, startup-ul românesc FintechOS are printre acționari antreprenori și investitori activi pe scena startup-urilor din România: Teodor Blidăruș, Adrian Blidăruș (co-fondatori ai companiei Softelligence), Sergiu Neguț (investitor în 2Performant, FruFru etc.), Dan Mihăescu (de la fondul de investiții GapMinder).

Potrivit datelor oficiale centralizate pe Termene.ro, firma Fintech OS SRL a înregistrat în anul 2018 pierderi de 2,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 3,5 milioane de lei, cu un număr mediu de 17 angajați.

Parallax

Vizualizari
1130
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri