Claudiu Zamfir

Înscrieri online: Investiții de 55.000 Euro de la un accelerator de startup-uri IT

Thumbnail

Antreprenorii români se pot înscrie online la un accelerator de afaceri prin care startup-urile europene ce dezvoltă tehnlogii software as a service (SaaS) pot obține investiții de până la 55.000 de euro.

Înscrierile la acceleratorul estonian Wise Guys SaaS 2021 se fac AICI până pe 8 martie. Programul este coordonat de la Tallinn și are module online, dar și la fața locului.

Se caută startup-uri IT ce dezvoltă tehnologii SaaS pentru companii (B2B) și care au deja un produs minim viabil (MVP), o echipă solidă și ambiții de extindere pe piețele internaționale.

Dintre aplicanți, 25 de startup-uri vor fi invitate la un bootcamp de selecție de 3 zile, prin care vor fi alese echipele ce vor fi incluse în programul de accelerare care va începe în aprilie 2021.

Programul durează 5 luni, în care echipele acceptate vor avea parte de mentorat și training pentru toate aspectele afacerii.

Firmele admise vor putea obține investiții de până la 55.000 de euro fiecare, din care 30.000 de euro cash și 25.000 de euro prin program. În schimb, vor ceda acceleratorului 9% din părțile sociale. În plus, startup-urile din program vor avea acces la expunere către o serie întreagă de investitori interanționali.

Acceleratorul de afaceri Wise Guys este dezvoltat în țările baltice (Lituania, Letonia, Estonia), cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Programul B2B SaaS este unul dintre cele 3 programe flagship ale celor de la Wise Guys, alături de FinTech și CyberSecurity.

De-a lungul timpului, s-au implicat și români în acceleratoarele Wise Guys.

Răzvan Suta, un antreprenor român stabilit în Danemarca, este unul dintre colaboratorii celor de la Wise Guys, ca business developer.

De asemenea, acceleratorul de afaceri baltic are o rețea de peste 250 de mentori. Unul dintre ei este Camelia Isaic, o expertă în acces la finanțare, director executiv al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursa din România (ARIR).

Un alt român inclus în rețeaua de mentori a Wise Guys este Dan Toma, consultant în dezvoltare de business și inovație, stabilit în Germania, la Stuttgart.

Parallax

Vizualizari
2404
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri