Claudiu Zamfir

Echipamente și utilaje în leasing, pentru firme, cu garanții de stat

Thumbnail

Firmele micro, mici și mijlocii (IMM) românești vor putea, în sfârșit, să-și cumpere echipamente și utilaje în leasing, cu garanții de stat, după ce Guvernul a adoptat, miercuri, o nouă formă a programului IMM Leasing.

Pe StartupCafe.ro am prezentat programul IMM Leasing încă din 3 iulie, iar pe 22 iulie Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care a instituit acest program care ar trebui să ajute firmele să-și cumpere mai ușor echipamente și utilaje.

Programul nu a fost însă operaționalizat, iar miercuri Guvernul a mai dat o ordonanță pentru a modifica prima variantă.

„Forma finală a acestui program a fost aprobată și urmează să fie implementată după adoptarea normelor de aplicare. FNGCIMM va propune în Guvern normele de aplicare a programului și acesta va deveni operațional” - a promis, miercuri seara, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

În cazul acesta, IMM-urile și furnizorii de echipamente în leasing mai trebuie să mai aștepte hotărârea de guvern cu normele de aplicare și lansarea sesiunii de înscriere la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM.

În program, statul ar trebui să garanteze 80% din leasingul pentru echipamente IT și 60% pentru utilaje - conform formei curente a programului.

Parallax

Vizualizari
3869
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri