Claudiu Zamfir

Prelungire: Startup-urile și IMM-urile mai pot aplica până vineri la fondurile UE de 164 milioane Euro pentru lupta împotriva coronavirus COVID-19

Thumbnail

Startup-urile și IMM-urile, inclusiv din România, mai pot aplica până vineri, 20 martie, la linia de fonduri europene cu buget de 164 milioane euro, pentru tehnologii relevante în actuala situație privind coronavirusul COVID-19.

Termenul inițial de înscrieri la EIC Accelerator era miercuri, 18 martie, dar Comisia Europeană l-a prelungit până vineri, 20 martie 2020, ora 17.00, ora locală de la Bruxelles (18.00, ora României).

Sunt așteptate să se înscrie firme care au tehnologii și inovații ce ar putea ajuta în tratarea, testarea, monitorizarea sau alte aspecte ale luptei împotriva acestui coronavirus.

Apelul de proiecte este de tip  “bottom up”, adică nu sunt priorități tematice predefinite, iar toți aplicanții care au soluții împotriva coronavirusului vor fi abordați în același mod.

Comisia Europeană subliniază că va grăbi acordarea finanțărilor către startup-urile și IMM-urile care vor fi declarate câștigătoare la fondurile European Innovation Council și la finanțările combinate (granturi și investiții de tip equity) și le va ajuta să obțină și alte finanțări, pentru a dezvolta soluțiile relevante în criza coronavirusului.

Fondurile sunt alocate prin programul UE pentru inovare Horizon 2020, prin instrumentul EIC Accelerator (SME Instrument).

Mai multe informații AICI și AICI.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
5221
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Evelin
Muresan
Buna! am o intrebare ciudata dar nu pot gasi raspunsul prin google search sau nici aici pe site.
Am nevoie de fonduri europene (nu neaparat conteaza programul) prin care sa pot crea business-ul de dezvoltare tehnologica, nu am reusit sa prind aplicatia de start-up din luna martie 2020 asa cum as fi vrut. Ma puteti va rog indruma spre sursa de informatie de unde pot aplica la fondurile ramase pentru acest an? Multumesc mult

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri