Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2020: Programul Innotech Student, din 1 iunie

Thumbnail

Programul Innotech Student, prin care studenții vor putea obține fonduri europene cu valori maximale de câte 40.000 - 100.000 euro fiecare pentru mici afaceri, ar urma să se lanseze de la 1 iunie 2020, a declarat luni ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

„Este un program cu un orizon de așteptare mare pentru studenți. Suntem în curs de definitivare a Ghidului solicitantului. prinim cu 30 de milioane de euro într-o primă etapă. Sper să avem cu data de 1 iune apelul de proiecte lansat”, a spus Boloș, la emisiunea „Marius Tucă Show” de la Mediafax.

Prin acest program vor fi selectați, în prima fază, o serie de administratori de grant, care vor realiza proiecte mai mari în care vor include studenți, dar și masteranzi și doctoranzi, ca membri ai grupurilor-țintă.

Acești beneficiari finali vor parcurge o serie de cursuri de antreprenoriat, programe de întreprinderi simulate, vor primi sesiuni de mentorat și sprijin la realizarea planurilor de afaceri, pentru ca în final o parte dintre ei să primească granturi cu valori maximale de la 40.000 de euro pentru firme în care angajează 2 salariați, și 100.000 de euro, pentru angajarea a 5 salariați.

50 de miliarde Euro: fresh money în UE

Ministrul Fondurilor Europene a mai spus că la nivelul celor 27 de state UE urmează să fie împărțiți un total de 50 de miliarde de euro, noi fonduri europene, pentru perioada 2020-2023.

Alocarea care va reveni României, necunoscută în acest moment, va fi folosită mai ales pentru sprijinirea firmelor mici și mijlocii (IMM).

„Se discută la nivelul Comsiei, anunțul cred că se va face săptămâna următoare din câte avem informațiile: e vorba de 50 de miliarde de euro care vor fi împărțiți între statele membre. Suma e posibil să sufere modificări, dar acești fresh money ar urma să fe orientați spre plata cheltuielilor pe sănătate publică, a șomajului tehnic și spre sprijinirea IMM-urilor.

Nu cunoaștem, deocamdată, crieteriile după care va fi împărțită această sumă, dar s-ar putea să avem o surpriză plăcută și să putem sumplimenta fondurile mai ales în zona IMM-urilor, unde orizontul de așteptare e mare”, a mai spus Boloș.

Acest sprijin va fi în plus față de schema de granturi pentru IMM-uri care se pregătește în perioada aceasta în cadrul unui program de 1 miliard de euro pentru firmele mici și mijlocii.

Parallax

Vizualizari
3935
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri