Claudiu Zamfir

Peste 88 milioane euro pentru startup-uri europene, printr-un fond de investiții care a finanțat și antreprenori români

Thumbnail

Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc printr-un fond de investiții lansat, luni, la Londra, de către o firmă de venture capital care a finanțat și antreprneori români.

Firma de investiții Kindred Capital a anunțat că a reușit să strângă 81 de milioane de lire sterline (88,3 milioane de euro) în cel de-al doilea fond al său, scrie Sifted.eu. Din acest fond de investiții, britanicii vor acorda runde de finanțare seed (de ordinul sutelor de mii de dolari și al milioanelor de dolari) unor startup-uri europene de tehnologie.

Kindred Fund II este puțin mai mare decât primul fond de investiții lansat de firma britanică de venture capital, care era de 80 de milioane de lire sterline.

Din acel fond,  Kindred a acordat investiții seed unui număr de circa 30 de startup-uri, printre care și BotsAndUs, o firmă deschisă în anul 2015, la Londra, de 3 tineri antreprenori români stabiliți în Marea Britanie:  Andrei Dănescu (CEO), Adrian Negoiță (CTO) și Oana Jinga (marketing și vânzări).

Astfel, în luna iulie 2020, BotsAndUs a finalizat cu succes runda de investiții de 2,5 milioane de dolari, condusă de Kindred Capital (UK), cu participarea Capnamic Ventures (Germania). În total, startup-ul românilor a obținut finanțări de 6 milioane de dolari, cu tot cu un grant de la Uniunea Europeană, prin programul Horizon 2020.

BotsAndUs realizează roboți autonomi utilizați în hipermarket-uri, depozite, clădiri de birouri sau aeroporturi. Roboții românilor preiau de la oameni sarcinile repetitive și consumatoare de timp din procesele de culegere și analiză de date din teren, servicii de relații cu clienții și alte zone care ajută managerii să ia decizii informate. Printre clienții BotsAndUs se numără și aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare din Europa.

Un element intetresant la Kindred Capital este programul său numit Equitable Venture, prin care și antreprenorii în care fondul investește devin la rândul lor acționari în fondul de investiții, potrivit Tech.eu.

De asemenea, printre investitorii care au participat la cel de-al doilea fond de investiții lansat de Kindred se numără: University of Chicago, British Patient Capital și Taavet Hinrikus (cofondator al serviciului de transfer de bani TransferWise). 

Parallax

Vizualizari
1490
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri