Claudiu Zamfir

Fond de 250 milioane de dolari pentru startup-uri europene, de la un investitor în Prezi

Thumbnail

Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc de la un fond de  investiții de 250 de milioane de dolari, lansat recent de o companie de venture capital daneză, care a investit, printre altele, și în startupul ungar Prezi.

Firma de investiții daneză Heartcore Capital spune că va folosi 200 de milioane de dolari din noul său fond pentru a acorda unor startup-uri IT runde pre-seed, seed și de serie A (de la sute de mii de dolari la milioane de dolari). 50 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru a finanța companii mai dezvoltate, aflate deja în portofoliul său - potrivit Arctic Startup.

Fondată în anul 2007, Heartcore s-a concentrat pe startup-uri IT europene și americane, din zona de servicii pentru consumatori.

Printre companiile pe care le-a finanțat de-a lungul timpului se numără startup-ul maghiar de prezentări Prezi, pe care StartupCafe.ro l-a vizitat la sediul de la Budapesta. Heartcore a finanțat și startup-ul polonez de dispozitive beacon Kontact.io, pe care l-am vizitat, de asemenea, la Cracovia.

Danezii au investit și în platforma online americană Reddit, de conținut generat de utilizatori (UGC), care a ajuns să valoreze în prezent 10 miliarde de dolari.

Firma de investiții Heartcore are birouri la Copenhaga, Berlin, Paris.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
841
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri