Claudiu Zamfir

Fonduri de investiții mamut: 3 miliarde dolari pentru companii IT, de la un finanțator al românilor de la UiPath

Thumbnail

Firma de investiții americană Accel, care a finanțat, de-a lungul timpului, și compania IT româno-americană UiPath, a lansat 3 noi fonduri de investiții, de 3 miliarde de dolari în total, o oportunitate inclusiv pentru startup-urile europene de tehnologie.

„De multă vreme ne-am proiectat ca parteneriat global, pentru a lucra cu cele mai inovatoare companii, indiferent de locul lor de origine - fie un UiPath din București, România, fie un Crowdstrike din Irvine, California, un Slack din Vancouver, Canada, sau un Freshworks din Chennai , India” - spune Accel, într-un comunicat emis luni.

Cei 3 miliarde de dolari vor fi împărțiți astfel:

  • Un fond de investiții de 650 de milioane de dolari destinat companiilor early-stage din Europa și Israel (acesta este al șaptelea fond Accel pentru startup-uri europene)
  • Un fond early-stage de 650 de milioane de dolari, în SUA (al 15-lea astfel de fond american al Accel).
  • Un fond de investiții de tip growth în valoare de 1,75 miliarde dolari, pentru companii globale, aflate în plină dezvoltare (acesta este al șaselea astfel de fond Accel).

În cadrul brațului european al Accel, la Londra, activează și un partener român, Andrei Brașoveanu.

Accel este una dintre cele mai mari companii de investiții în startup-uri de tehnologie din lume. De-a lungul celor aproape 40 de ani de existență, Accel a investit în startup-uri care aveau să devină companii gigantice: Facebook, Dropbox, Spotify, Etsy, DJI, UiPath.

În martie 2018, compania româno-americană UiPath a devenit „unicorn”, fiind evaluată atunci la 1,1 miliarde dolari, într-o rundă de investiții de 153 de milioane de dolari, de la Accel, Captal G (fondul de investiții al Google) și alți finanțatori.

Între timp, compania IT fondată la București, de Daniel Dines și Marius Tîrcă, s-a listat pe Bursa de la New York, ajungând până la o valoare de piață de aproape 40 de miliarde de dolari, la un moment dat.

---

Citește și:

 

Parallax

Vizualizari
2161
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
Moga
Adrian
Foarte misto!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri