Claudiu Zamfir

Nou fond de investiții european, de 100 milioane dolari, pentru finanțarea startup-urilor IT

Thumbnail

Startup-urile IT vor putea obține finanțări de capital de risc între 500.000 și 5 milioane de dolari dintr-un nou fond de investiții, lansat, joi, la Londra. Cei de la Hoxton Ventures regretă acum că nu au investit în compania româno-americană UiPath, când au avut ocazia - scrie Sifted.eu.  

Fondul Hoxton Ventures II are o valoare de aproape 100 de milioane de dolari. Printre participanții la fond se numără investitori instituționali din Marea Britanie, Elveția și SUA. Printre aceștia se numără British Patient Capital, unul dintre cei mai importanți investitori în zona de capital de risc din Marea Britanie.

Noul fond de investiții caută startup-uri de tehnologie care revoluționează domeniul lor sau care deschid noi piețe. Hoxton participă la runde de investiții pre-seed, seed sau serie A acordate unor startup-uri aflate în stadiu incipient, dar care au ambiții și potențial de extindere pe piețele internaționale.

De regulă, cei de la Hoxton Ventures acordă finanțări între 500.000 și 5 milioane de dolari.

Firma de investiții britanică Hoxton Ventures este cunoscută pentru fianțarea acordată, din primul său fond, startup-ului de livrări Deliveroo, care a ajuns între timp „unicorn”, evaluat la cel puțin 2 miliarde de dolari. Anul trecut, aplicația britanică de livrări a primit o rundă de investiții de 575 de milioane de dolari, condusă de gigantul e-commerce Amazon.

Hoxton a acordat investiții timpurii și altor doi unicorni: Babylon (startup IT de sănătate) și  Darktrace (securitate cibernetică).

Firma de investiții britanică spune însă acum că regretă că din primul său fond nu a finanțat și compania româno-americană UiPath. „Nu mai putem dormi bine noaptea când ne gândim la toate oportunitățile de investiții pierdute. Ar fi trebuit să participăm la runde de investiții în companii ca UiPath și Monzo - acestea erau amândouă în ciclul nostru de investiții”, spune acum, pentru Sifted.eu, Rob Kniaz, unul dintre fondatorii Hoxton.

Cei de la Hoxton Ventures mai spun acum că regretă că din primul lor fond, de numai 40 de milioane de dolari, au semnat cecuri prea mici.

Hoxton Ventures poate fi contactată AICI.

 

Parallax

Vizualizari
1251
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri