Claudiu Zamfir

Fond european de 300 milioane EUR pentru startup-uri IT, de la investitori care au mai finanțat antreprenori români

euro-bani-computer-dreamstime

Startup-urile de tehnologie din Europa pot obține finanțări de capital de risc, în schimbul unui pachet de acțiuni, dintr-un nou fond de investiții, în valoare totală de 300 de milioane de euro, strâns de o firmă de investiții care a sprijinit și antreprenori români, în trecut.

Firma londoneză de investiții Notion Capital a anunțat că a finalizat campania de capitalizare a noului său fond, Notion V, la o valoare totală de 300 de milioane de euro. Noul fond de venture capital este înregistrat în Uniunea Europeană, în Luxemburg mai exact, subliniind caracterul pan-european al acestuia.

Din acești bani, investitorii vor să acorde finanțări de serie A unui număr de peste 20 de startup-uri tech din Europa. De regulă, investițiile de serie A au valori de ordinul milioanelor de euro, uneori și peste 10 milioane de euro.

Pe lângă bani, Notion Capital oferă startup-urilor și consultanță în marketing și angajări.

Ca domenii de interes, fondul de investiții caută preponderent startup-uri care dezvoltă soluții  IT pentru companii (B2B), software ca serviciu (SaaS) și cloud.

Notion a investit și în startup-uri fondate de antreprenori români. Un exemplu este startup-ul clujean Cyscale, care a obținut 3 milioane de euro, în luna mai 2022. Firma, fondată la finalul lui 2018 de către Ovidiu Cical, Manuela Țicudean, Laura Cical și Andrei Milaș, dezvoltă soluții software pentru protecția informațiilor salvate în cloud și realizează analize de risc a acestor date.

Tot în 2022, antreprenorul Csongor Barabasi, originar din Târgu Mureș, a obținut o investiție de 1,5 milioane de euro, cu participarea Notion, pentru startup-ul cofondat de el la Berlin, FUEL. Firma dezvoltă soluții pentru industria NFT-urilor.

De asemenea, în 2018, startup-ul de inteligență artificială StatusToday, co-fondat, la Londra, de Mircea Dănilă Dumitrescu, a primit o rundă de investiții de 3,9 milioane de dolari la la Notion Capital.

Parallax

Vizualizari
1523
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri