Claudiu Zamfir

Investiție de aproape 4 milioane de dolari pentru un startup fondat de un român

Thumbnail

Un startup bazat pe inteligență artificială, care are ca fondator și un român, a anunțat miercuri că a reușit să obțină o investiție de 3,91 milioane de dolari.

Startupul StatusToday, înregistrat la Londra, a fost înființat în anul 2015 de către românul  Mircea Dănilă Dumitrescu (foto- stânga) și indianul Ankur Modi (foto-dreapta). Modi conduce tânăra companie, ca director general (CEO), în timp ce Dănilă Dumitrescu este Chief Technology Officer (CTO). În firmă mai sunt și alți români pe poziții-cheie.

Runda de finanțare seed de 3,91 milioane de dolari a fost condusă de investitorul LocalGlobe, împreună cu Notion Capital și Firstminute Capital. Alți participanți la runda de investiție sunt Force Over Mass Capital, Philipp Moehring și Andy Chung.

Pe scurt, StatusToday este o platformă de inteligență artificială care vrea să ajute patronii să înțeleagă  comportamentul angajaților la locul de muncă, întărind securitatea, productivitatea și comunicarea în firme.

Startupul spune că „utilizează inteligența artificială comportamentală pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce riscurile, prin analizarea datelor angajaților”.

Pe de-o parte, patronii vor putea să identifice riscurile ca angajații lor să încalce diverse norme, iar, de cealaltă parte, angajații beneficiază de o mai bună trasparență a proceselor legate de muncă și vor putea să stabilească repere personale.

Versiunea demo a platformei a fost lansată la mijlocul anului 2017, iar până în prezent deja 200 de clienți-companii din 22 de țări sunt înregistrați pe StatusToday.

Startupul londonez spune că platforma sa a ajutat angajatorii să analizeze peste 350 de milioane de acțiuni efectuate de 165.000 de angajați.

Parallax

Vizualizari
1853
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri