Claudiu Zamfir

Nou fond de 300 milioane Euro pentru startup-uri europene de tehnologie de la un investitor în FlixBus

Thumbnail

Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc de la un fond de investiții de 300 de milioane de euro, lansat la început de an 2022, de către o firmă germană de venture capital care a investit anterior și în startup-ul de transport FlixBus.

Fondul Cherry IV, lansat de firma de investiții Cherry Ventures, va acorda startup-urilor de tehnologie runde de finanțare de tip seed, adică de ordinul sutelor de mii de euro, până la 1-3 milioane de euro.

Noul fond, al patrulea lansat de investitorii germani, se va concentra asupra startup-urilor early-stage din domenii ca web3 și crypto, pe lângă zonele în care a investit anterior (software, fintech, comerț online, agri-tech etc.).

Printre altele, Cherry Ventures a investit, anul trecut, în startup-ul german Luminovo, într-o rundă de finanțare de 2 milioane de euro la care a participat și miliardarul român Daniel Dines, ca angel investor.

De asemenea, fondul berlinez a fost printre primii investitori în startup-ul german de transport FlixBus, care operează și în România.

Investitorii de la fondul Cherry Ventures pot fi contactați online AICI.

Parallax

Vizualizari
1243
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri