Claudiu Zamfir

Finanțări de 300.000-3 milioane EUR pentru startup-uri IT europene, de la un fond care a acordat investiții și unor antreprenori români

Thumbnail

Startup-urile europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc de câte 300.000-3 milioane de euro, printr-un nou fond de investiții lansat, luni, de Partech, o mare firmă franceză de capital, care a sprijinit anterior și antreprenori români.

Partech Entrepreneur IV este cel de-al patrulea fond de investiții seed și pre-seed lansat de francezi și are o valoare totală de 120 de milioane de euro.

Fondul, suprasubcris, a atras contribuții de la „mari instituții financiare, corporații multinaționale, fonduri de investiții și de la 100 de antreprenori, dintre care 35 fuseseră chiar ei finanțați de Partech în trecut” - a precizat firma de capital.

Partech Entrepreneur IV va acorda finanțare unui număr de circa 50 de echipe de fondatori din Europa și din întreaga lume, în schimbul unor participații în afaceri. Fondul va conduce sau va participa la runde de investiții în calitate de co-investitor și va semna cecuri inițiale de câte 300.000-3 milioane de euro, cu posibilitatea de a investi ulterior în runde succesive până la nivel de serie B.

„Avem convingerea că identificarea viitorilor lideri ai noilor categorii de business emergente necesită adesea o deschidere largă și o minte deschisă față de ceea ce inventează cei mai talentați antreprenori”, a spus Romain Lavault, partener general în Partech.

Firma de investiții Partech a fost fondată în anul 1982 în cadrul băncii franceze BNP Paribas și se numea inițial Paribas Technologies. Partech a finanțat până în prezent aproximativ 210 companii de tehnologie din 40 de țări.

Printre startup-urile pe care Partech le-a sprijinit se numără și platforma online de programări la medicul veterinar Digitail, fondată de antreprenorii români Sebastian Gabor, Ruxandra Pui și Alexandru Tăbolcea.

Un alt startup finanțat de Partech este compania americană Jellysmack, care, între timp, a cumpărat startupul Kamua, co-fondat în Marea Britanie și de antreprenorul român Radu-Sebastian Amarie. Partech a investit și în unicorul ceh Rohlik, care și-a lansat afacerile de livrări de alimente și în România, din anul 2022.

Alte exemple de startup-uri în care au investit francezii sunt Virgin Hyperloop (proiect al miliardarului Richard Branson, de transport prin tub subteran) și Cazoo (marketplace britanic de mașini second-hand). 

Echipele de investitori ale Partech sunt distribuite în birouri deschise în Franța, Germania, SUA, Senegal și Kenya.

Parallax

Vizualizari
1673
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri