Claudiu Zamfir

700 milioane dolari pentru startup-uri europene, printr-un fond lansat de un investitor care i-a finanțat și pe românii de la FlowX.ai

Thumbnail

Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc prin două fonduri, în valoare totală de 700 de milioane de dolari, lansate de compania britanică de investiții  Dawn Capital, care a finanțat recent și startup-ul românesc FlowX.ai.

Prin noul fond de investiții Dawn V, în valoare totală de 620 de milioane de dolari, vor fi acordate runde de finanțare de serie A sau B, de câte 10-40 de milioane de dolari, unor startup-uri europene de software business-to-business (care se adresează companiilor) - a relatat recent Tech.eu.

De asemenea, prin noul fond Dawn Opportunities III, în valoare totală de 80 de milioane de dolari, firma de investiții londoneză va acorda runde de finanțare suplimentare, de serie C sau mai avansate, unor companii aflate deja în portofoliul său.

Investitorii se uită în principal la startup-urile care dezvoltă și tehnologii de inteligență artificială.

„Suntem la începutul unei noi schimbări tehnologice majore. După cum antreprenorilor noștri le place să ne amintească, inteligența artificială este în preajma noastră de mult timp deja”, a spus Norman Fiore, cofondator și partener general al Dawn Capital.

Reamintim că, în luna mai 2023, startup-ul românesc FlowX.AI a obținut o finanțare de capital de risc de 35 de milioane de dolari, într-o rundă de investiții condusă de Dawn Capital, cu participarea fondurilor maghiare Day One Capital și PortfoLion și a platformei românești de multifinanțare online SeedBlink.

Un reprezentant al FlowX.AI a declarat, pentru StartupCafe, că această rundă de investiții a fost cea mai mare finanțare de serie A acordată în ultimii 2 ani unui startup de soluții enterprise, la nivel mondial.

Fondat în anul 2020, de antreprenorii IT Ioan Iacob, Șerban Chiricescu și Radu Cautiș, FlowX.AI mai obținuse până atunci investiții de 8,5 milioane de dolari.

Startup-ul susține că răspunde nevoii unei piețe de 500 de miliarde de dolari – sistemele IT legacy ale corporațiilor. În fiecare an, numai industria bancară cheltuiește peste 200 de miliarde de dolari pe tehnologie, iar 85% din aceasta este direcționată pentru „funcționarea băncii” - întreținerea infrastructurii și actualizările sistemelor pentru a fi conforme cerințelor de reglementare.

FLOWX.AI ajută instituțiile financiare să creeze experiențe unificate, de tip omnichannel atât pentru clienți cât și pentru angajați, fără a fi nevoie să-și schimbe sistemele și infrastructura existente - și apoi să permită o reinventare și o modernizare rapidă și fără dificultăți a sistemelor legacy, în locul abordării tipice de înlocuire a sistemelor, cu risc ridicat de afectare a funcționării businessului.

Parallax

Vizualizari
2741
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri