Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2019: Se fac înscrieri pentru cei 200.000 Euro din POR 2.1 A - Microîntreprinderi

Thumbnail

Antreprenorii urmează să înceapă, luni, de la ora 12.00, înscrierile pentru fondurile europene de 25.000-200.000 de euro fiecare din linia de finanțare 2.1 A - Microîntreprinderi, din Programul Operațional Regional (POR).

Microîntreprinderile eligibile pot depune proiecte și cereri de finanțare în sistemul electronic MySMIS 2014, în perioada 08.07.2019 ora 12:00:00 - 08.11.2019 ora 12:00:00 . Perioada de depunere a proiectelor poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme.

Bugetul total disponibil pentru acest apel de proiecte va fi de 77,4 milioane de euro, în 5 regiuni de dezvoltare ale țării:

  • Nord Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui)
  • Sud Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea)
  • Sud Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea)
  • Vest (Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara)
  • Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu).

Thumbnail

Din acest buget, 85% provine de la Comisia Europeană și 15% de la bugetul de stat. Acesta este bugetul rămas necheltuit după  ediția precedentă a apelului POR 2.1 A, lansată în 2016.

Firmele aplicante vor putea face afaceri cu acești bani europeni în mediul urban în județele menționate mai sus.

La o finanțare maximă de 200.000 de euro pe proiect, bugetul va ajunge pentru circa 380 de firme.

Valoarea eligibilă a fiecărui proiect este cuprinsă între 25.000 de euro și 200.000 de euro. Fiecare aplicant va putea obține din fonduri publice maximum 90% din cheltuielile eligibile. Aceasta înseamnă că fiecare microîntreprindere beneficiară trebuie să contribuie din surse proprii cu cel puțin 10% din valoarea eligibilă a proiectului, plus cheltuielile neeligibile.

POR 2.1 A 2019 - condiții pentru microîntreprinderi

Firmele solicitante trebuie să mai îndeplinească o serie de condiții, printre care:

  • Solicitantul este societate sau societate cooperativă care se încadrează în categoria microîntreprinderilor: au cel mult 9 salariați şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane de euro, echivalent în lei.

 

  • Solicitantul a desfăşurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puţin unui an fiscal integral, nu a avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și a înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare. O firmă care depune cererea de finanţare în cursul anului 2019, trebuie să fi fost înfiinţată cel mai târziu la 3 ianuarie 2018 (prima zi lucrătoare din anul 2018) și să fi înregistrat profit din exploatare la 31 decembrie 2018.

 

  • Solicitantul a înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1, în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare

Sau

  • Solicitantul are cel puțin 1 salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.

 

Resurse utile: Descarcă de AICI toate documentele oficiale necesare accesării banilor europeni din linia de finanțare POR 2.1 A - Microîntreprinderi 2019.

Pentru toate condițiile, citiți cu atenție Ghidul solicitantului POR 2.1 A - microîntreprinderi 2019:

Ghidul solicitantului POR 2.1 A - Microintreprinderi by Claudiu on Scribd

Citește și:

Parallax

Vizualizari
13165
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri