Raluca Abrihan

Aplicaţia românească de livrare mancare Yellow.Menu primeşte o investiţie de 300.000 Euro

Thumbnail

Platforma de comandă şi livrare mâncare Yellow.Menu, fondată de dezvoltatorul WorldClass Fitness, și dezvoltatorul aplicaţiei Star Taxi, primeşte o investiţie de 300.000 de euro din partea fondului ROCA, care preia astfel 30% din acţionariatul platformei. Fondul de investiţii a fost creat de CITR, prin divizia de investitii, fraţii Paval (Dedeman) şi Dan Şucu (Mobexpert).

Alături de ROCA, Yellow.Menu își propune o deschidere de locaţie nouă în Cluj-Napoca, potrivit anunţului făcut de companie.

„Dintre cele trei segmente din piața de food (restaurante clasice, agregatori şi business-uri integrate de livrări), ultimul a atins rezultate remarcabile în ultimul deceniu. Am intrat ca parteneri în Yellow.Menu datorită acestor cote înalte de performanță pentru nișa delivery și credem că putem aduce plus valoare atât în companie cât și la nivel de piață. Investiția ROCA este dedicată în totalitate dezvoltării și avem siguranța că se va capitaliza într-un timp scurt”, a declarat Alexandru Tănase, Manager Investiții ROCA

YELLOW RESTAURANT propune o soluție completă de delivery şi are circa 10.000 de clienți activi în aplicaţie şi o bază de date de 2.500 de rețete unice și a dezvoltat in-house sistemul informatic care integrează atât activitatea de producție cât şi de livrare – distribuție.

Odată cu intrarea în această companie, ROCA se alătură antreprenorilor români Velenza Iulian, fondatorul şi dezvoltatorul WorldClass Fitness, și Florin Stoian, fondator şi dezvoltator al aplicaţiei de taxi Star Taxi.

"Din prima zi de la lansare Yellow.Menu și-a dorit să aducă o noua abordare în piața de food delivery, unde tehnologia alături de cei mai pricepuți chefi să ofere o experientă culinară unică. Considerăm că am reusit acest lucru, iar acum împreuna cu Platforma Roca, vom duce această experientă și mai departe, dorind să fim o soluție zilnică pentru clienții noștri prin dezvoltarea de produse și servicii noi." a declarant Florin Stoian fondator si CEO al Yellow.Menu

Conform Euromonitor, analiza pieței europene pentru 2010-2017 a reliefat o valoare de 24,84 miliarde de Euro pentru furnizorii de take-away, în creștere cu peste 12% în contextul unei scăderi drastice de 7,5% pe piața restaurantelor clasice. Conform aceleiaşi surse, piaţa de delivery a înregistrat o îmbunătățire de 30% caracterizată prin creșterea cererii pentru produse de calitate dar și o concurență redusă în acest sector.

Parallax

Vizualizari
1651
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri