Claudiu Zamfir

Fondatorul unui hub co-working a scos 700 de milioane de dolari din firmă, înainte de listarea pe bursă

Thumbnail

Unul dintre fondatorii WeWork, o mare companie americană care deține spații de co-working, folosite de antreprenorii cu firme mici să-și împartă costurile cu birourile, a scos peste 700 de milioane de dolari din firmă înainte așteptata de listare a acesteia pe bursă, scrie Wall Street Journal.

Miliardarul Adam Neumann a folosit o combinație de vânzare de acțiuni și obligațiuni pentru a scoate acești bani din companie, înainte de oferta publică ințială (IPO) pe bursă.

Potrivit jurnaliștilor de la Wall Street Journal, cei peste 700 de milioane dolari sunt „o sumă neobișnuit de mare, având în vedere că fondatorii de startup-uri așteaptă, de obcei, IPO-ul să-și monetizeze deținerile” în firmă.

În ciuda acestor tranzacții, Adam Neumann, care este și CEO-ul companiei, rămâne cel mai mare acționar individual al WeWork, potrivit TechCrunch.com.

The We Company, care deține brandul WeWork și alte afaceri asemănătoare, este evaluată la 49 de miliarde de dolari, înainte de viitoarea listare la bursă.

Spațiile de co-working WeWork au fost înființate în anul 2010, la New York, de Adam Newmann și Miguel McKelvey. Newmann avea atunci 30 de ani, iar McKelvey, 36 de ani.

Adam Newmann s-a născut și a crescut în Israel, într-un kibbutz, o comunitate restrânsă, în care mai multe familii lucrează pâmântul la comun și dezvoltă afaceri agro-alimentare împreună.

Tânărul Adam a vrut să aducă la New York spiritul de comuniune din copilăria sa. În spațiile de co-working, antreprenorii cu startup-uri plătesc un abonament și au acces de regulă la o masă și un scaun sau la birouri ceva mai mari, închise, care beneficiază de utilități, conexiuni la internet, telefonie etc. Astfel, ei își împart cheltuielile cu utilitățile, cu spațiile comune, bucătăria sau toaletele, paza și alte astfel de costuri, ieșind mai ieftin la final.

Acum, Adam Newmann (39 de ani) are o avere estimată la 4 miliarde de dolari, iar Miguel McKelvey (45 de ani), la aproape 3 miliarde de dolari.

În București, cele mai cunoscute co-working-ri și huburi sunt TechHub, Impact Hub Bucharest, Bucuresti: NOD Makerspace sau în Cluj avem ClujHUB, Cluj Cowork etc. 

Mai jos, o listă de huburi din România:

Startup Hub Bucuresti: TechHub
Startup Hub Bucuresti: Impact Hub Bucharest
Startup Hub Bucuresti: Connect Hub
Startup Hub Bucuresti: 360HUB
Startup Hub Bucuresti: Flash Hub
Startup Hub Bucuresti: NOD makerspace
Startup Hub Bucuresti: MobileHUB
Startup Hub Cluj-Napoca: ClujHUB
Startup Hub Cluj-Napoca: Cluj Cowork
Startup Hub Timisoara: StartUP HUB
Startup Hub Sibiu: Central Hub
Startup Hub Brasov: Hub 1317
Startup Hub Brasov: Hub Onezero

Startup Hub Brasov: Alchemy Hub
Startup Hub Constanta: City HUB
Startup Hub Constanta: Forte Life
Startup Hub Bihor: Coworking Oradea
Startup Hub Galati: Bankers Hubb
Startup Hub Iasi: The Grape

Parallax

Vizualizari
4187
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Sorin
Otescu
Mai există un hub in Brașov: HubbaHubba https://hubbahubba.ro

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri