Raluca Abrihan

Unicornul românesc UiPath a ajuns la venituri de 360 milioane dolari, anul trecut

Thumbnail

Compania de robotizare şi automatizare UiPath a încheiat 2019 cu un venit anual recurent de 360 de milioane dolari şi ajunge la peste 6.000 de clienţi.

UiPath a trecut de pragul de 100 milioane de dolari în venituri anuale, în luna iulie din 2018, potrivit anunţului făcut de companie.

Companie de roboţi software, fondată în România de antreprenorul Daniel Dines şi care a ajuns anul trecut la titlul de "unicorn" (startup evaluat la peste 1 miliard de dolari) a trecut prin importante schimbări la finele anului trecut după ce a hotărât să renunţe la o parte din angajaţi. Mai exact, startup-ul a concediat 400 de oameni „din dorinţa companiei de a deveni profitabilă mai repede decât îşi propusese iniţial”, potrivit declaraţiilor făcute de companie.

UiPath ste cel mai valoros start-up de IT pornit din România, iar Daniel Dines domină industria roboților software la nivel global, giganţi precum Toyota sau Walmart apelând la compania înfiinţată în Bucureşti pentru a-şi automatiza activităţile.

UiPath a primit în aprilie o finanţare record de 568 milioane de dolari, care a ridicat evaluarea firmei fondată de Daniel Dineș la 7 miliarde de dolari.

Recent, compania a anunțat achiziția a două startup-uri: ProcessGold din Olanda și StepShot din Estonia.

Citeşte şi:

Parallax

Vizualizari
1921
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri