Denisa Crăciun

Valoarea estimată a Stripe, platformă de plăți online, a scăzut cu 32 miliarde dolari

Fondatori Stripe

Valoarea estimată a Stripe, platformă de plăți online prezentă și în România, a scăzut cu 32 de miliarde de dolari, de la 95 de miliarde de dolari în 2021, la 63 de miliarde de dolari în prezent, potrivit The Information.

Stripe, fondată de doi antreprenori irlandezi, a redus valoarea internă a acțiunilor sale cu aproximativ 11%, ceea ce implică o evaluare de 63 de miliarde de dolari, arată sursa citată.

În urmă cu 6 luni, compania și-a redus valoarea internă, fiind evaluată la 74 de miliarde de dolari, potrivit TechCrunch.

În martie 2021, Stripe anunțat că a încheiat o rundă de investiții, de 600 de milioane de dolari, la o evaluare a companiei de 95 de miliarde de dolari.

Printre investitorii de atunci se numără: Allianz X, Axa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Sequoia Capital și Agenția Națională de Management al Trezoreriei a Irlandei (NTMA).

Compania irlandezo-americană a fost fondată în anul 2010, de doi frați irlandezi: John Collison, care avea 20 de ani atunci, și Patrick Collison, care avea 22 de ani.

Stripe oferă servicii de plăți online și instrumente pentru comerțul pe internet, destinate companiilor, în peste 45 de țări.

Din mai 2020, compania și-a lansat serviciile și în România. Platforma de software oferă acces la rețeaua globală de plăți și trezorerie Stripe.

De-a lungul timpului, Stripe a obținut finanțări în valoare totală de 2,2 miliarde de dolari, potrivit datelor de pe Crunchbase

Parallax

Vizualizari
743
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri