Raluca Abrihan

UiPath pregăteşte listarea la bursă - surse

Thumbnail

Unicornul românesc UiPath, dezvoltator de roboţi software de automatizare, evaluat anul trecut la 7 miliarde de dolari, se pregătește să se listeze la bursa americană, anunță Bloomberg, citat de Mediafax.

UiPath a beneficiat anul trecut de o rundă de finanțare în valoare de 568 milioane de dolari, care a oferit companiei, cu sediul din New York, evaluarea de mai multe miliarde de dolari. Cofondatorul și directorul executiv Daniel Dines vede posibilă o creștere și mai mare, iar listarea la bursă poate avea loc cât mai devreme anul viitor, în funcție de condițiile pieței și deciziile strategice ce vor fi luate.

Fondată în România în 2005, baza de clienți UiPath include CIA, US Navy, McDonalds, Duracell și Swiss Re. Compania a avut anul trecut venituri recurente de 360 ​​de milioane de dolari și a atras finanțări de la investitori precum Sequoia, CapitalG, Wellington Management, Sands Capital și alții.

Următorul pas logic pentru o companie ca UiPath, care este lider de piaţă, ar fi listarea la bursă. Dar nu vreau garantez o anumită dată pentru că depinde de mai mulţi factori, trebuie să fim pregătiţi economic, dar şi piaţa să fie favorabilă unui astfel de eveniment.

Am făcut (n.red. concedierile anunţate anul trecut)ce am făcut pentru că nu am vrut să fim obligaţi să căutăm o nouă rundă de investiţii, dar vrem să avem această opţiune în cazul în care ar fi să facem o achiziţie importantă - a declarat Vargha Moayed, Chief Strategy Officer UiPath, într-un interviu pentru Startupcafe

citeşte şi:

Daniel Dines, fondator UiPath. Lecţie pentru antreprenori: „În 2013 eram aproape de punctul de a-mi distruge cariera”

Parallax

Vizualizari
1987
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri