Raluca Abrihan

UPDATE Unicornul românesc UiPath donează 1 milion Euro pentru Notre Dame

Thumbnail

Fondatorul unicornului UiPath, Daniel Dines, a anunţat pe scena unui evinement pentru tehnologie ce are loc la Paris că în numele startup-ului pe care îl conduce va da 1 milion de euro pentru reconstrucţia Catedralei Notre Dame, din capitala Franţei, devastată luni de un incendiu.

"UiPath datorează multe Franţei şi culturii franceze. Este timpul să dăm şi noi ceva înapoi Franţei. În numele UiPath, aş vrea să donez 1 milion de euro pentru reconstruirea Notre Dame", spune Daniel Dines la UiPaht Together Paris - se arată într-o postare pe Twitter a companiei.

Catedrala Notre Dame din Paris a serios afectată în urma unui incendiu ce a avut loc luni noapte.

UiPath este o companie romanească cu sediul în Statele Unite şi Bucureşti și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

UPDATE:

“Cu toții suntem conștienți că tragedii se petrec în fiecare colț al lumii, iar UiPath este o companie ce și-a asumat o misiune globală - aceea de a contribui la un viitor mai bun pentru fiecare cetățean al planetei,” a declarat la Paris Daniel Dines, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Până de curând, UiPath a făcut investiții semnificative în inițiative de educație - prin intermediul UiPath Academy, sute de mii de oameni din întreaga lume au avut și vor continua să aibă acces gratuit la instruire în domeniul automatizării, o realitate a lumii digitale în care deja trăim.

Prin intermediul programului Academic Alliance, UiPath extinde colaborarea cu școli și universități din întreaga lume prin care punem la dispoziția elevilor și studenților din orice categorie socială instrumente educaționale care-i vor pregăti pentru locul de muncă automatizat al viitorului apropiat.

Independent de aceste proiecte, UiPath și-a asumat încă din 2018 misiunea de a susține pe termen lung copiii care se află în risc de sărăcie din România și India.

Prin intermediul Fundației UiPath, o organizație non-profit fondată de UiPath România, compania va susține copiii din comunitățile sărace din România și India să aibă un viitor mai bun prin acces la educație de calitate, cu sprijinul tehnologiei. Bugetul Fundației pentru 2019 este de 2 milioane de dolari (60% din partea UiPath și 40% donație privată din partea fondatorilor companiei).

În 2019, 140 de copii (11-16 ani) din familii sărace din București, Cluj, județele Galați și Vaslui vor primi pachete integrate de sprijin (burse, materiale educaționale, servicii medicale, îmbrăcăminte și alimente) pentru a accesa programe educaționale menite să-i pregătească pentru viitor. Până în 2025, Fundația își propune să transforme viața a 500.000 de copii - se mai arată în comunicatul transmis de UiPath.

Compania ar putea ajunge curând la o evaluare de 7 miliarde de dolari. Compania a înregistrat venituri de 3,5 milioane de dolari în 2016, ceea ce înseamnă că veniturile startup-ulului ar crește cu 5614% în aproximativ doi ani. 

Compania a obținut investiții de 265 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă CapitalG - fondul de investiţii al Google - și Sequoia Capital, din luna septembrie a anului trecut. Această rundă de investiții ar fi crescut valoarea estimată a startup-ului de la 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari.

 

FOTO Unicornul românesc UiPath deschide la Bucureşti un laborator de testare a roboţilor software

 

Parallax

Vizualizari
12595
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri