Adi Iacob

Evaluare de 7 miliarde de dolari: Unicornul românesc UiPath ar putea deveni cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume

Thumbnail

„Unicornul” IT românesc UiPath se află în discuții cu investitorii pentru o nouă rundă de finanțare care ar putea duce la dublarea valorii sale - între 6 și 7 miliarde de dolari, potrivit surselor citate de Business Insider. Compania ar urma să primească între 300 și 400 de milioane de dolari, ceea ce l-ar face cel mai valoros start-up de inteligență artificială.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depăși compania chineză SenseTime care este în prezent cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume. SenseTime a fost evaluat ultima dată la 4,5 miliarde de dolari, după o rundă de finanțare din luna iunie a anului trecut.

Accel, Sequoia și fondul de investiții al Google - CapitalG se numără printre investitorii care au susținut startup-ul cu origini românești,  iar în această rundă de finanțare (D) ar urma să participe și hedge fund-ul dedicat startup-urilor de tehnologie - Coatue și Blackstone.

În luna septembrie a anului trecut, valoarea „unicornului” românesc a crescut de la 1 la 3 miliarde de dolari, după ce luni a obținut o nouă rundă de investiții de 225 milioane de dolari.

UiPath este o companie romaneasca cu sediul in Statele Unite și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

"Absolut toate corporațiile au foarte multe procese de business care presupun muncă umană repetitivă. Sau cum spunem noi, folosesc oamenii nu pentru creierul lor, ci pentru ochi și pentru mâini. Noi dezvoltam un software care știe, vede, alte aplicatii software și poate să fie instruit, în același mod ca și un om, să folosească aplicațiile de pe computer. Există echipe de oameni care antrenează acești roboți pentru diverse procese de business", a explicat Daniel Dines, fondatorul UiPath.

Parallax

Vizualizari
7415
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri