Raluca Abrihan

Ce spune fondatorul UiPath, Daniel Dines, după anunţul concedierilor

Thumbnail

Unicornul românesc UiPath a anunţat recent că va concedia 400 de angajaţi, la nivel global. La scurtă vreme după acest anunţ, fondatorul şi CEO-ul companiei, Daniel Dines, a publicat un mesaj pe blogul companiei: “Sunt încrezător că numele „UiPath”, în CV-ul oricui, este un motiv de a fi mândru”.

Iată o parte din postarea fondatorului UiPath, Daniel Dineș:

Ultimii ani au fost fenomenali pentru UiPath. Suntem măguliţi de faptul că am avut oportunitatea de a propulsa piaţa de Robotic Process Automation (RPA) prin atragerea de noi clienţi fideli şi de noi oportunităţi de business pentru partenerii noştri. (...)

Creşterea noastră nu a fost mereu uşoară. Ne-am născut şi am ajuns peste noapte o companie globală, deschizând birouri în peste 30 de oraşe, în mai puţin de 24 de luni. Pentru că am realizat cât de mare este potenţialul, am împins compania să muncească mai mult şi mai repede, şi ne-am forţat să facem angajari la viteze extreme.

În utimele 10 luni, ne-a crescut forţa de muncă cu 60%, un fel de abordare de tip ‘blitz scaling’. Am câștigat rapid cotă de piață bună și poziția de lider în piață. Avem peste 5.000 de clienţi, inclusiv circa 60% din companiile din Fortune Global 500. (...)

Vom încheia anul 2019 cu aproape 50% mai mulți angajați decât atunci când am început anul.

Cu toate acestea, creşterea nu este singurul obiectiv al unei companii mari.

Odată cu noile valuri de angajări am ajuns să ne facem griji că am putea să devenim mai puţin agili şi receptivi cu clienţii.(...)

În ultimele câteva săptămâni, am cerut echipelor noastre să analizeze mai profund operaţiunile lor. În unele cazuri am identificat câteva oportunităţi de eficientizare, cum ar fi alăturarea echipelor de vânzare către parteneri şi de vânzări directe.

De asemenea, mutăm investițiile de la back-office la operațiuni orientate către clienți. Deși este vorba în această strategie, în mare parte, despre îmbunătățirea experienței clienților noștri, este vorba în acelaşi timp și de îmbunătățirea eficienței; un pas necesar pe măsură ce afacerea se maturizează.

Nimic nu este perfect și orice astfel de demers este unul dur. De această decizie vor benefia angajaţii noştri pe termen lung şi sunt încrezător că numele ”UiPath” în CV-ul oricui este un motiv de a fi mândru - a mai scris Daniel Dines.

Compania a confirmat recent pentru StartupCafe.ro informaţia potrivit căreia este în prag de concedieri, urmând să reducă echipa cu circa 400 de angajaţi. În total, UiPath are 3.300 de angajaţi.

 

 

UiPath este o companie de roboţi software, fondată în România de antreprenorul Daniel Dines, 47 de ani, şi care a ajuns anul acesta la titlul de "unicorn" (startup evaluat la peste 1 miliard de dolari).

Este cel mai valoros start-up de IT pornit din România, iar Daniel Dines domină industria roboților software la nivel global, giganţi precum Toyota sau Walmart apelând la compania înfiinţată în Bucureşti pentru a-şi automatiza activităţile.

UiPath a primit în aprilie o finanţare record de 568 milioane de dolari, care a ridicat evaluarea firmei fondată de Daniel Dineș la 7 miliarde de dolari.

Recent, compania a anunțat achiziția a două startup-uri: ProcessGold din Olanda și StepShot din Estonia.

Parallax

Vizualizari
10286
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri