Claudiu Zamfir

Uber va cumpăra o firmă de livrări din SUA cu 2,65 miliarde dolari

Thumbnail

Compania de ridesharing Uber, prezentă și în România, urmează să cumpere o firmă de livrări de mâncare de la restaurante, pe piața americană, anunță, luni, Bloomberg, care spune că prețul achiziției se va ridica la 2,65 miliarde dolari, conform unor surse apropiate tranzacției. UPDATE: Uber a confirmat oficial achiziția.

Reamintim că, din luna iunie 2020, Uber Eats și-a restras din România și alte piețe serviciul de livrări, Uber Eats. „Această hotărâre vine în continuarea strategiei noastre de a ne concentra energia și resursele în piețele de top în care Uber Eats este prezent la nivel global”, spunea în luna mai Uber, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Uber a confirmat oficial achiziția și suma, menționând că tranzacția este în totalitate în acțiuni.

Uber este prezentă în România din anul 2015, cu aplicația de transport cu autoturismul, în sistem ridesharing. Serviciile Uber sunt disponibile în 6 orașe românești: București, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Iași, Constanța. Firma prin care gigantul ridesharing american operează afacerile din România, Uber Systems România SRL, avea, în anul 2018, o cifră de afaceri de 7,4 milioane de lei și profit de 707.000 de lei, cu un număr mediu de 9 angajați, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro.

Revenind la tranzacția din SUA, Uber și-ar fi dorit să cumpere un alt startup de livrări de pe piața americană, Grubhub, care a fost însă preluat de Takeaway.com, la o valoare de 7,3 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
688
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri