Claudiu Zamfir

Achiziție imensă pe piața livrărilor: Takeaway.com înghite Grubhub, pentru 7,3 miliarde dolari

Thumbnail

Compania europeană Just Eat Takeaway.com, care oferă servicii online de livrare de mâncare inclusiv pe piața din România, achiziționează Grubhub, un serviciu similar din SUA, la o valoare de 7,3 miliarde de dolari.

Tranzacția va fi realizată în acțiuni, în totalitate, a anunțat joi dimineața Just Eat Takeaway.com.

În urma achiziției se formează cea mai mare companie de livrări online (prin aplicație și site) din afara Chinei, a menționat sursa citată. Acordul definitiv urmează să finalizeze după aprobarea organismelor relevante de supraveghere a piețelor.

Și Uber Eats era interesată să preia Grubhub, potrivit presei americane.

Anul trecut, compania olandeză Takeaway.com a preluat serviciul de livrări danezo-britanic Just Eat, pentru 6,2 miliarde de lire sterline (aproape 8 miliarde de dolari), printr-o tranzație în acțiuni.

În România, Takeaway.com a pătruns începând din februarie 2018. Atunci, gigantul online a cumpărat grupul bulgar Hello Hungry, care deținea serviciul de livrări de mâncare Oliviera, care opera în România, precum și aplicația similară din Bulgaria, BGMenu.bg. Achiziția s-a ridicat la 10,5 milioane euro, în numerar.

În continuare, în România Takeaway.com operează prin firma HELLOHUNGRY S.A. În anul 2018, aceasta a avut o cifră de afaceri de 1,9 milioane de euro și pierderi de 165.000 de euro, cu un număr mediu de 35 de angajați, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro.

În urma achiziției făcute de Takeaway.com în România și Bulgaria, fondatorul și fostul CEO al Hello Hungry, antreprenorul bulgar Vladimir Davchev, a preluat poziția de director al gigantului de livrări online olandez pe regiunea Europei de Sud-Est.

Din iunie 2020, Davchev nu mai ocupă această funcție, potrivit CV-ului său de pe LinkedIn. Antreprenorul bulgar s-a alăturat acum unui startup bulgăresc de biciclete electrice, Eljoy Bikes.

Takeaway by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
1652
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri