Claudiu Zamfir

Trotinetele electrice Lime - și pe străzile din Cluj

Thumbnail

Românii vor putea da și la Cluj de trotinetele eletrice Lime, al doilea oraș din România în care startup-ul american va oferi spre închiriere aceste vehicule, prin intemediul aplicației. Lansarea Lime la Cluj-Napoca are loc miercuri, 26 august 2020, la mai bine de un an după lansarea din București a serviciului de mobilitate urbană, care a avut loc în aprilie 2019.

Trotinetele vor fi disponibile în anumite locuri din Cluj-Napoca,  începând cu Piața Unirii, Piața Mărăști, Mănăștur, Gheorgheni.

Cu 2 orașe românești în potofoliu, Lime susține că a devenit „un jucător național”.

„Lime a devenit un jucător național în România. După 1,5 milioane curse în București, suntem foarte încântați să ne extindem și la Cluj-Napoca, oraș în care am observat un apetit real pentru micromobilitate. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm împreună cu municipalitatea pentru a aduce o soluție pozitivă la unele dintre provocările de trafic cu care se confruntă. Trotinetele Lime sunt o soluție de transport în aer liber, distractivă, comodă, inteligentă și distanțată social pentru a ne reimagina stilul de viață urban, mai ales în momentele acestea cu COVID-19 și suntem fericiți să numim Cluj-Napoca casa noastră” - a spus Luca Mateescu, manager de operațiuni al Lime România, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Cum funcționează Lime? Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicația, localizează o trotinetă de pe hartă și o deblochează atingând un buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucțiunile din aplicație și să parcheze trotineta responsabil.

Prețul Lime: să mergi cu Lime va costa 3 lei pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei va fi taxat cu 60 de bani.

Echipa locală a Lime se va ocupa de mentenanța, încărcarea și plasarea trotinetelor în oraș.

Trotinetele pot atinge o viteză maximă de 20 km/oră. Compania se angajează să ofere siguranță și confort și îndeamnă călătorii să poarte întotdeauna căști.

De asemenea, Lime le spune utilizatorilor:

  • să călătorească doar în zonele desemnate, cum ar fi străzile și pistele de biciclete,
  • să parcheze în mod corespunzător în afara drumurilor pietonale, rampelor de serviciu și a stațiilor de autobuz
  • să fie atenți la mașini, pietoni și alți călători pe trotinete.

Pe perioada pandemiei coronavrus COVID-19, Lime a anunțat o serie de măsuri prevenive: „Ne-am îmbunătățit metodele de curățare și am crescut frecvența de curățare și dezinfectare a scuterelor noastre. Curățăm toate părțile trotinetei care sunt atinse de oameni și folosim doar produse recomandate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrulului de Biocide Chimicale, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului”, a menționat sursa citată.

„Oricine se simte nesigur sau are dubii poate purta mănuși de unică folosință în timpul cursei sau dezinfectați ghidonul înainte de închiriere. Ca întotdeauna, când intrați în contact cu suprafețele din spațiile publice, spălați-vă bine pe mâini, frecvent, dezinfectați-le și urmați indicațiile de sănătate publică”, a menționat și șeful Lime România.

În Europa, Lime este disponibil în peste 40 de orașe din 19 țări de pe continent.

În București, Lime a făcut o integrare cu serviciul Uber, începând din iulie 2020 trotinetele putând fi închiriate de pe aplicația companiei de ridesharing.

Lime a fost fondat în ianuarie 2017, la San Francisco, de Adam Zhang, Brad Bao, Charlie Gao și Toby Sun. În 3 ani, startup-ul a obținut investiții totale de 935 de milioane de dolari, conform datelor de pe Crunchbase. Cel mai recent, în mai 2020, Lime a ridicat o rundă de finanțare de 170 de milioane de dolari din partea unor investitori printre care Uber și Alphabet, compania-mamă a Google.

Parallax

Vizualizari
2423
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri