Claudiu Zamfir

Și Bolt introduce trotinete electrice în București. Tarifele de utilizare

Thumbnail

Startup-ul de servicii de transport în sistem de ridesharing Bolt introduce, de marți, și în București trotinete de închiriat prin aplicație, platforma anunând tarifele într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Utilizatorii care au deja instalată aplicația Bolt vor vedea o pictogramă - trotinetă în aplicație, după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei îi va duce în interfața de închiriere a trotinetelor. Persoanele care nu au încă aplicația Bolt instalată, o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. Trotineta poate fi deblocată prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația va arăta instrucțiunile de folosire a acesteia și cum să fie parcată în siguranță la final.

Deblocarea trotinetei electrice va costa 0 lei și fiecare minut 10 bani. De exemplu, o plimbare de 10 minute, ceea ce este suficient pentru a acoperi câțiva kilometri în oraș, va costa 1 leu - spun cei de la Bolt.

Trotinetele vor fi amplasate în centrul Bucureștiului, în hub-uri de transport și în alte locuri frecventate precum Piața Unirii, Cișmigiu, Piața Romană, Piața Universității, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău. La sosire, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferință lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în centrul orașului, în zona marcată pe hartă, în aplicație.

Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi „amendat” de firmă cu suma de 100 de lei - avertizează Bolt.

Startup-ul eston va distribui sute de trotinete în București și va fi gata să crească numărul acestora la cererea utilizatorilor. Trotinetele Bolt sunt dotate cu trackere GPS încorporate pentru a furniza date despre locațiile de preluare și ridicare. În fiecare dimineață, Bolt va redistribui trotinetele către locurile desemnate.

În București, Bolt va folosi un model de trotinetă personalizat, despre care spune că atinge viteza maximă de 25 km / h și poate merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare. Autonomia reală depinde de utilizare.

Având în vedere perioada în care are loc lansarea, Bolt spune că dezinfectează zilnic trotinetele și le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini și / sau mănuși atunci când se deplasează cu trotineta.

„Mulți dintre noi au revenit la serviciu și uneori avem nevoie să ne deplasăm pe distanțe scurte sau evitând traficul din ce în ce mai aglomerat. Trotinetele electrice vin astfel în completarea serviciilor de ride-hailing pe care le oferim. Recomandăm în continuare tuturor să urmeze indicațiile instituțiilor guvernamentale și ale autorităților de sănătate și să se deplaseze doar dacă au neapărată nevoie în această perioadă” - Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Bolt operează în prezent trotinete în 21 de orașe din Europa și se extinde în orașe noi în fiecare săptămână.

Până acum, în București s-au mai lansat și alte servicii de închiriere a trotinetelor electrice, cum sunt Lime, Flow, Melc, Wolf-e.

Startup-ul Bolt a fost înființat în august 2013 sub numele de Taxify, la Tallinn, Estonia, de frații Markus și Martin Villig. În România, Taxify a intrat în anul 2016 (la București, prima dată), ca principal concurent al Uber.

De menționat că, săptămâna trecută, Uber a integrat serviciile de trotinete Lime în aplicația sa, în București. Lime a primit recent o investiție de 170 de milioane de dolari condusă de Uber, cu participarea Google și a altor finanțatori.

Parallax

Vizualizari
5874
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri