Denisa Crăciun

Tranzacție: Procesatorul român de plăți Netopia, cumpărat majoritar de polonezii de la Innova

Antonio Eram

Antonio Eram a vândut pachetul majoritar de acțiuni al grupului de firme Netopia, al cărui fondator este, către Innova Capital, un important fond de investiții de private equity din Polonia, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro. 

Netopia oferă soluții diversificate de plăți electronice și alte servicii pentru un portofoliu de peste 25.000 de comercianți, majoritatea din sectorul IMM-urilor. Grupul românesc de companii a fost înființat în 2003.

De cealaltă parte, Innova Capital, fond independent de private equity înființat în 1994, își desfășoară activitatea din Polonia și investește în firme mijlocii cu activități în Europa Centrală și de Est. De la înființare, fondul a investit aproape 1,2 miliarde EUR în aproape 70 de companii din 10 țări din regiune. 

„Grupul NETOPIA a demonstrat în mod constant angajamentul său față de inovație, prin soluții de plată adaptate mediului online și soluții de mesagerie SMS pentru marketing digital. Cu ajutorul echipei Innova Capital, ne dorim să accelerăm lansarea unor noi soluții inovative într-o industrie atât de dinamică cum este industria plăților online. Această mutare strategică va consolida poziția Grupului Netopia ca lider pe piața locală, oferind produse și servicii fără precedent. Suntem entuziasmați de perspectivele acestui parteneriat și ne bucurăm că am ajuns în acest punct." a declarat Antonio Eram (foto), co-fondator și CEO al Grupului Netopia. 

„Analizăm cu mare interes evoluțiile dinamice ale economiei locale, în special potențialul extraordinar de creștere al serviciilor digitale. Ne bucurăm că putem face o investiție într-unul din cei mai respectați lideri în rândul furnizorilor de soluții moderne de plată pe a doua piață ca mărime din Europa Centrală și de Est. Dorim să valorificăm toată experiența noastră acumulată până acum în industria serviciilor financiare pentru a sprijini creșterea NETOPIA și pentru a-i consolida în continuare poziția pe piața românească a soluțiilor de plată", a declarat Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova Capital.

Pentru a fi finalizată, tranzacția are nevoie de aprobare. 

Achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Grupului Netopia este prima tranzacție realizată de fondul Innova/7, se arată în comunicat. 

Prima etapă de ridicare de fonduri de către Innova/7 a fost finalizată în august 2022 cu un rezultat de peste 220 de milioane de euro. 

Innova/7 este unul dintre cele 5 fonduri de investiții care au primit câte 20 de milioane de euro, capital din fondul pentru fonduri, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), susținut din fonduri europene.

Parallax

Vizualizari
2094
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri