Denisa Crăciun

Tranzacție: Marian Murguleț, fost director de IT al Guvernului, preia acțiunile majoritare la compania IT Trencadis de la Radu Negulescu (fondatorul startup-ului Sessions)

CEO Trencadis

Fondatorul startup-ului Sessions, antreprenorul Radu Negulescu, și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni deținut la Trencadis către CEO-ul companiei IT, Marian Murguleț, fost CIO în Guvern și fost secretar de stat la Ministerul Digitalizării.

Marian Murguleț (foto) a devenit acționar majoritar prin preluarea participațiilor deținute de fondatorul Radu Negulescu, acționar majoritar (cu 63,95%), și de alți doi acționari minoritari, Carlo Burci și Mihaela Moldovan. În urma tranzacției, Marian Murguleț deține 77,52% din companie, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro. 

First Investment Holding rămâne acționar al Trencadis Corp S.R.L. cu cele 22,48%.

„Principala mea provocare din noul rol de investitor și acționar majoritar este să continui povestea de succes Trencadis, să devenim cel mai mare integrator românesc de soluții IT pentru sectorul public și să ne consolidăm această poziție până la finalul perioadei de implementare a proiectelor finanțate prin PNRR. Și să ne păstrăm, în același timp, ADN-ul 100% antreprenorial care ne conferă flexibilitate și agilitate, calități necesare în sectorul public, unde rapiditatea deciziilor este foarte importantă”, a declarat Marian Murguleț, CEO Trencadis.

Compania a încheiat anul 2022 cu afaceri de 24,5 milioane euro (121 milioane lei), în avans cu 21% față de 2021, fiind „cele mai mari venituri din istoria de peste 16 ani a companiei”.

Trencadis are în portofoliu proiecte ca: RO-ALERT livrat în 2017 (pentru IGSU și STS), proiecte educaționale precum EDULIB - Platforma Digitală cu Resurse Educaționale deschise (pentru AARNIEC și Ministerul Educației) sau Sistemul Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate (Big Data pentru CNAS), aflat în implementare în acest moment.

„Încă din momentul în care am hotărât să-mi îndrept toată atenția către Sessions, startup-ul pe care l-am fondat în 2020, mi-am dorit să găsim pentru compania Trencadis o soluție care să implice capital românesc și pasiune pentru impact pozitiv. O soluție care să asigure continuitatea misiunii de inovare a sectorului public prin tehnologie. Preluarea de către Marian a pachetului majoritar este de departe cel mai bun scenariu posibil pentru viitorul Trencadis. În ceea ce mă privește, după exitul din Trencadis, rămân dedicat proiectului de scalare a Sessions, companie cu un produs prin care producem deja impact global în zona de colaborare și comunicare video”, a declarat Radu Negulescu, în prezent CEO și fondator al Sessions.

Sessions este o platformă de comunicare și colaborare creată pentru întâlniri mai eficiente, pentru ședințe mai complexe și cu funcționalități care să aducă productivitate și eficiență videoconferințelor. Startup-ul tech Sessions a atras anul trecut o investiție în valoare de 4,4 milioane EUR

Parallax

Vizualizari
836
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri