Claudiu Zamfir

TOP 2022: Cele mai apreciate firme de către angajații din România. Liderul din 2021, UiPath, a căzut dintre primii 10 (Undelucram)

Thumbnail

Platforma Undelucram.ro, pe care lucrătorii din România își evaluează angajatorii, a publicat clasamentul celor mai apreciate firme de către propriii angajați, pe anul 2022: compania IT româno-americană UiPath, liderul din anul 2021, a căzut acum din top 10 la general.

Anul trecut, pe prima poziție s-a aflat UiPath, prima companie fondată în România care a reușit să se listeze pe Bursa de la New York, cea mai mare din lume. În 2021, producătorul de roboți software (RPA) a intrat prima dată în topul Undelucram și s-a clasat direct pe prima poziție.

În 2022, răsturnare de situație: UiPath nu se află între primele 10 poziții din clasamentul general și nici între primele cinci companii din topul IT.

Reamintim că, în iunie 2022, UiPath a decis disponibilizări de personal la nivel global, a doua oară în ultimii 3 ani și prima dată de când s-a listat pe Bursa de la New York. Compania româno-americană, care face roboți software ce înlocuiesc munca repetitivă a lucrătorilor din diverse firme a anunțat atunci concedierea unui procent de 5% din cei aproximativ 4.200 de angajați ai săi la nivel global. Astfel, disponibilizările aveau să afecteze 210 oameni din echipa sa, pentru care UiPath a alocat salarii compensatorii și alte drepturi în valoare totală de 15 milioane de dolari.

În România, UiPath are până la 1000 de angajați, cei mai mulți la București, dar și la Cluj.

Revenind la topul Undelucram, Microsoft România, care a fost de cele mai multe ori pe prima poziție în clasament (de trei ori - în 2020, 2018 și 2016), se află și în 2022 în top 10, pe locul al 7-lea.

Topul general Undelucram din anul 2022 este condus de subsidiara românească a unei firme americane de asigurări: MassMutual. Din  2020 compania este prezentă în România prin două centre globale de servicii IT.

Top Angajatori Undelucram 2022-2023, la general:

    1. MassMutual Romania
    2. Nobel
    3. JYSK România
    4. KRUK România
    5. Decathlon România
    6. JTI România
    7. Microsoft România
    8. Google România
    9. BearingPoint România
    10. Tremend Software Consulting.

Poziția în clasament este stabilită în funcție de:

  • nota generală (70%) și
  • nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importante de către angajați: oportunități de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri și valori.

TOP IMM 2022: cei mai apreciați angajatori pe platforma Undelucram.ro

Cea mai importantă noutate a acestei ediții a topului Undelucram este introducerea categoriei IMM-urilor, mai exact a companiilor cu mai puțin de 250 de angajați:

    1. mReady
    2. Softia
    3. Pupa Milano
    4. Dendrio
    5. Pixel Bowl Studio

„Și anul acesta se respectă tradiția «organică » de a fi multe companii de IT prezente în top. Nu întâmplător folosesc cuvantul „organic”, ci tocmai pentru a întări că principalul contributor al clasamentului din top este angajatul.

Companiile din IT, fiind industria cea mai dinamică, fac cele mai multe eforturi de a menține și inova zona de beneficii, iar acest lucru se traduce în nivelul de satisfacție al angajaților. Îmbucurător este că și alte industrii se inspiră de la ce fac angajatorii din IT, aplicând aceleași metode și strategii care au la bază comunicarea și transparența.

Se observă tot mai puternic acest trend al angajaților care își orientează alegerile de carieră spre companii unde pot găsi un mediu de muncă incluziv, unde se simt tratați cu empatie și înțelegere și unde atmosfera și starea lor de bine sunt puse pe primul loc. Practic, indiferent de industria în care activează, tot mai multe companii sunt interesate ca angajații să se simtă bine”, comentat Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.

Topuri Undelucram 2022: cei mai apreciați angajatori din România, pe domenii de activitate

TOP Bănci:

    1. Libra Internet Bank
    2. ING Bank România
    3. Banca Transilvania
    4. Raiffeisen Bank
    5. BCR - Banca Comercială Română

TOP BPO și servicii:

    1. Allianz Services
    2. Majorel Romania
    3. TELUS International România
    4. Accenture România
    5. Societe Generale Global Solution Centre

TOP Consultanță:

    1. BearingPoint România
    2. Deloitte România
    3. KPMG România
    4. EY România
    5. PwC România

TOP Retail non-alimentar:

    1. JYSK România
    2. Decathlon România
    3. Dedeman
    4. Altex România
    5. dm drogerie markt

TOP Retail alimentar:

    1. Lidl România
    2. Kaufland România
    3. McDonald`s România
    4. Carrefour România
    5. PENNY

TOP Producție bunuri de larg consum:

    1. JTI România
    2. Philip Morris România
    3. Procter & Gamble
    4. Coca-Cola HBC România
    5. British American Tobacco România

TOP Producție industrială:

    1. Hella România
    2. Preh România
    3. Continental România
    4. Schlumberger România
    5. Michelin România

TOP Telecomunicații:

    1. Orange România
    2. Vodafone România
    3. Huawei România
    4. RCS&RDS
    5. Telekom România

TOP Sănătate și Farma:

    1. Regina Maria
    2. Catena
    3. Medlife
    4. Sanador
    5. OK Medical

TOP IT&C:

    1. MassMutual Romania (a fost introdusă la categoria IT pentru că este prezentă în România prin centre de tehnologie)
    2. Nobel
    3. Microsoft România
    4. Google România
    5. Tremend Software Consulting

Undelucram.ro a fost fondată în anul 2011, de Costin Tudor (CEO). Pe modelul  platformei americane Glassdoor, portalul românesc este constituit ca o comunitate online a angajaților din România.

Platforma  Undelucram.ro  spune că peste 750.000 de potențiali angajați se regăsesc aici. De asemenea, pe platformă sunt peste 500.000 de recenzii lăsate de utilizatori despre companiile la care lucrează, interviuri de angajare sau oferte salariale. Undelucram.ro pune la dispoziția angajaților și Salariometru - un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și resurse pentru dezvoltarea carierei, modele de CV, topul angajatorilor.

Parallax

Vizualizari
10648
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri