Raluca Abrihan

Firma care deţine TikTok vrea să lanseze o aplicaţie de streaming de muzică şi intră în competiţie cu Spotify, YouTube Music sau Apple Music

Thumbnail

ByteDance Technology, compania care deţine rețeaua de socializare TikTok, vrea să lanseze un nou serviciu de muzică prin streaming şi se află în discuţii cu mai multe case de producţie, potrivit Reuters. Noua aplicaţie va intra în competiţie cu marii jucători din domeniu Spotify, YouTube Music şi Apple Music.

ByteDance Technology se afă în discuţii cu producători precum Universal Music, Sony Music and Warner Music pentru a primi drepturi de streaming pentru noua aplicaţie ce ar urma să fie lansată luna viitoare, în primă fază în câteva pieţe emergente precum India, Indonesia şi Brazilia, înainte de marea lansare din Statele Unite.

Mai mult, aplicaţia va include şi videoclipuri scurte pe care utilizatorii le vor putea urmari în sincron cu muzica pe care o asculta.

Compania chineză ByteDance nu a anunţat încă preţurile pentru abonamentele noului serviciu, dar specialiştii estimează că vor fi sub cele practicate de startup-ul suedez Spotify, adică sub 10 dolari pe lună.

Aplcația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin (vibrații). Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok. Aceasta a atras mai ales publicul tânăr, care se plictisește repede. Pe TikTok se pot posta doar filmulețe între 3 și 15 secunde.

Aplicația este deținută de compania de servicii online ByteDance, fondată în anul 2012, de antreprenorul chinez Zhang Yiming, care avea 29 de ani atunci. Între timp, el a ajuns la o avere estimată la 16 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Parallax

Vizualizari
436
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri