Claudiu Zamfir

Huawei vrea să lanseze un telefon cu propriul sistem de operare, HongMeng, în locul Android (presa chineză)

Thumbnail

Huawei ar vrea să lanseze, spre finalul anului 2019, un smartphone echipat cu un sistem de operare propriu, HongMeng, în locul sistemului de operare Android al companiei Google, potrivit unor surse citate de publicația chineză Global Times.

Informația, dacă se confirmă, răstoarnă declarația oficială făcută în urmă cu două săptămâni, la Bruxelles, de o vicepreședintă a Huawei, potrivit căreia sistemul de operare in-house al companiei chineze, aflat încă în dezvoltare, este destinat doar uzului industrial și nu este proiectat să înlocuiască Android.

Publicația chineză Global Times, care citează „surse”, susține, însă, că testează, în această perioadă, un smartphone echipat cu sistemul de operare (OS) HongMeng.

Device-ul ar urma să aibă prețul de 2.000 de yuani (288,24 dolari). Provocarea pentru noul sistem de operare este să atragă dezvoltatori de aplicații mobile care să creeze un ecosistem consistent în jurul HongMeng, cum sunt pe Android sau iOS.

"Noile telefoane Huawei cu sistemul HongMeng vor debuta pe piață în trimestrul al patrulea, cu până la câteva milioane de unități. Se așteaptă ca smartphone-ul să apară împreună cu seria Huawei Mate30. Sarcina prioritară pentru Huawei este de a atrage cât mai mulți dezvoltatori pentru a construi un ecosistem", a menționat sursa citată de Global Times.

După ce guvernul SUA a impus sancțiuni asupra Huawei, Google a fost nevoită să anunțe o serie de restricții privind actualizările sistemului său de operare, Android, pe viitoarele dispozitive produse de compania chineză. În acest context, presa a speculat că Huawei va renunța la Android și va trece pe propriul său sistem de operare, Hongmeng, aflat încă în dezvoltare, din anul 2012,  în compania de la Shenzen.

 

Huawei - ce vânzări au avut chinezii în jumătate de an

Huawei a înregistrat în primul semestru din 2019 venituri de 401,3 miliarde yuani (aproximativ 58 miliarde de dolari), cu 23.2% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2018, a informat, luni, compania chineză, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Marja de profit net a companiei în prima jumătate a anului 2019 a fost de 8.7%.

Huawei Carrier Business Group a înregistrat venituri din vânzări de 146,5 miliarde yuani (aproximativ 21 miliarde de dolari) datorită creșterii constante a producției și exportului echipamentelor pentru rețele wireless, transmisie optică, comunicații de date, IT și produse conexe. Până în prezent, Huawei a încheiat 50 de contracte comerciale pentru tehnologia 5G și a livrat cel puțin 150.000 de stații de bază la nivel global.

Pentru Huawei Enterprise Business Group, primele șase luni ale acestui an au adus venituri din vânzări de aproximativ 31,6 miliarde de yuani (CNY) (aproximativ 4,5 miliarde de dolari americani). Compania continuă să-și dezvolte portofoliul ITC pe mai multe domenii, inclusiv Cloud, Inteligență Artificială, rețele de campus, centre de date, Internet of Things.

Astfel, Huawei spune că își consolidează poziția de furnizor de încredere pentru clienții din sectoarele comerciale precum finanțe, transporturi, energie și industria auto.  

Huawei Consumer Business Group înregistrează venituri de 220,8 miliarde CNY (aproximativ 32 miliarde de dolari). Compania a livrat 118 milioane de smartphone-uri (inclusiv unități ale brandului Honor, pe care îl deține Huawei), cu 24% mai mult decât în anul precedent.

De asemenea, compania a întregistrat o creștere rapidă și pentru livrarea de tablete, laptopuri si gadget-uri wearable. Huawei continuă să creeze valoare pentru consumatori prin produsele sale inovatoare. Strategia sa este de a oferi utilizatorilor experiențe inteligente și interconectate.

Până în prezent, ecosistemul Huawei Mobile Services integrează 800.000 de dezvoltatori înregistrați și 500 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

“Veniturile au crescut semnificativ până în luna mai. Pornind de la fundamentul solid din prima jumătate a anului, observăm în continuare o creștere, chiar și după deciziile luate de Google și Android în urma acțiunilor guvernului Statelor Unite. Asta nu înseamnă că nu întâmpinăm provocări care pot afecta ritmul creșterii noastre pe termen scurt. Ne vom continua parcursul, suntem încrezători în viitor și vom continua să investim conform planurilor - anul acesta investim 120 miliarde CNY în centrele R&D. Vom depăși aceste provocări, iar Huawei va intra într-o nouă etapă de creștere”, a spus Liang Hua, președintele companiei de la Shenzen, conform comunicatului oficial transmis luni redacției StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
2153
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri