Claudiu Zamfir

Startup IT bulgăresc - investiție de 20 milioane dolari

Thumbnail

Super-investiția reușită acum de românii de la FintechOS nu este singura anunțată azi, în regiunea noastră, de fondul de investiții Earlybird Digital East. Un startup IT bulgăresc a obținut, tot marți, 20 de milioane de dolari.

Payhawk este o platformă digitală de gestionare a plăților și cheltuielilor din companii, fondată în anul 2018, la Sofia, de 3 antreprenori bulgari: Boyko Karadzhov, Hristo Borisov și Konstantin Djengozov.

În nici 3 ani, de când sunt pe piață, au reușit să strângă investiții de peste 24 de milioane de dolari, având acum sediul central la Londra și alte birouri la Sofia, Berlin și Barcelona. Cea mai nouă investiție, cea anunțată marți, de 20 de milioane de dolari, este condusă de fondul american QED Investors.

La finanțarea atrasă marți de Payhawk a participat și fondul turco-german Earlybird Digital East, care mai investise în startup-ul sofiot.

Earlybird Digital East are în echipă un investitor român de calibru: Dan Lupu. De-a lungul timpului, el s-a implicat în finanțarea unor super-startup-uri românești: UiPath și FintechOS.

Noile investiții sunt efectuate din fondul 200 de milioane de dolari anunțat de Earlybird Digital East în februare 2021.

Printre investitorii în Payhawk se numără și fondul bulgar de capital de risc Eleven Ventures. V-am prezentat pe StartupCafe acceleratorul de startup-uri Eleven, pe care l-am vizitat la Sofia.

Cu noul capaital atras, inginerii bulgari vor să dezvolte tehnologii de inteligență artificială și machine learning pentru accelerarea fluxurilor de lucru dn companii și să angajeze oameni de marketing. Astfel, Payhawk vrea să se extindă în afara Marii Britanii și a Uniunii Europene.

Parallax

Vizualizari
1196
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri