Răzvan Tătaru

Stack Overflow, site deținut de Prosus, proprietarul eMAG, concediază 28% din angajați

pagina web Stack Overflow

Stack Overflow, site de surse folosit de programatori, deținut de Prosus, care controlează în România eMAG, OLX și Autovit.ro, a anunțat concedierea a 28% din angajați, într-o postare pe blogul oficial.

CEO-ul companiei, Prashanth Chandrasekar, a precizat că Stack Overflow se concentrează pe profitabilitate și nu a detaliat motivul reducerii de personal.

Anul acesta am luat multe măsuri pentru a cheltui mai puțin. Schimbările au fost urmărite prin prisma minimizării impactului asupra vieții angajaților Stack Overflow. Din păcate, aceste schimbări nu au fost suficiente și am luat decizia extrem de dificilă de a reduce numărul de angajați al companiei cu aproximativ 28%”, a spus Chandrasekar.

Nu se știe exact câte locuri de muncă implică disponibilizarea dar, potrivit TechCrunch, peste 100 de angajați ar fi afectați.

Deși Stack Overflow este un site de întrebări și răspunsuri pentru consumatori, acesta are și produse pentru întreprinderi, cum ar fi „Stack Overflow for Teams”, care ajută organizațiile să mențină o bază de cunoștințe la nivel de companie. În iulie 2023, compania a lansat OverflowAI, cu funcții precum căutarea cu ajutorul inteligenței artificiale generative.

„Pe măsură ce ne rafinăm concentrarea, prioritățile și strategia, ne dorim să satisfacem mai bine cerințele utilizatorilor, clienților și partenerilor noștri, ca parte a acestui angajament față de inovarea produselor și față de succesul continuu al OverflowAI, atât pentru Stack Overflow for Teams, cât și pentru platforma noastră publică. Noua noastră structură de echipă ne poziționează cel mai bine pentru a reuși în ceea ce privește aceste inițiative”, a precizat Chandrasekar în final.

Site-ul a fost cumpărat de Prosus în anul 2021 pentru suma de 1,8 miliarde USD, potrivit TechCrunch.

Prosus este un vehicul de investiții în care fondul sud-african Naspers și-a grupat principalele afaceri online pe care le deține. În România, Prosus controlează afacerile eMAG, OLX, Autovit.ro și Storia. Compania este listată primar la bursa Euronext de la Amsterdam și secundar la Johannesburg.

Parallax

Vizualizari
4320
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri