Claudiu Zamfir

Platforma de educație Brainly a primit o nouă finanțare de 80 milioane dolari

Thumbnail

Platforma online Brainly, folosită și în România de elevi și studenți pentru a obține ajutor la teme, a primit joi o nouă finanțare, de 80 de milioane de dolari, printre investitori numărându-se și compania de investiții Prosus, care deține cele mai mari afaceri online din România, ca eMag, OLX, Autovit.ro, PayU.

Potrivit TechCrunch, runda de investiții a fost condusă de Learn Capital, cu participarea unor investitori mai vechi în Brainly: Prosus Ventures, Runa Capital, MantaRay și General Catalyst Partners.

În cei 11 ani de existență, startup-ul polonez ajunge la investiții totale de circa 150 de milioane de dolari.

Cu noua finanțare, Brainly vrea să creeze noi instrumente pe platformă și să se extndă în piețe mari, ca Indonezia și Brazilia.

Pandemia de coronavirus COVID-19 a accelerat dezoltarea platformelor online de educație, ca Brainly, în condițiile în care în multe țări școala s-a desfășurat în format online.

„În ultimele 6 luni ne-am atins obiective de creștere pe care inițial previzionaserăm că le vom atinge abia peste câțiva ani. Creșterea acestui model a accelerat ca urmare a pandemiei, care a schimbat pentru totdeauna modul în care se învață” - a spus CEO-ul și fondatorul Brainly, Michał Borkowski, citat de Sifted.eu.

Platforma de educație Brainly a fost fondată în anul 2009, la Cracovia, sub numele de Zadane.pl, de Michał Borkowski, Tomasz Kraus și Łukasz Haluch. Disponibilă și în România, platforma este un fel de site de socializare prin care elevii și studenții pot obține îndrumare  la teme, meditații sau cursuri de la alți studenți și elevi sau de la profesori ori alte persoane care pot da o mână de ajutor.

Printre investitorii care au avut încredere în ideea de business a celor 3 tineri antreprenori s-a numărat fondul de investiții sud-african Naspers, care a participat la runde de finanțare de peste 100 de milioane de dolari ridicate de Brainly, în total. Naspers și-a reorganizat o serie de afaceri din portofoliu, constituind firma Prosus, un vehicul de investiții în care a grupat principalele sale afaceri online, ca eMag, OLX, Autovit.ro, PayU România și altele. Prosus este listată la bursa Euronext Amsterdam și, secundar, la  Johannesburg.

Parallax

Vizualizari
951
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri