Claudiu Zamfir

Proprietarul eMag finanțează o bancă online fondată anul trecut, în Mexic

Thumbnail

Compania de investiții Prosus, care controlează în România afaceri online ca eMag, OLX și Autovit.ro, investește acum 15 milioane de dolari, alături de alți finanțatori, într-o bancă digitală din Mexic, Klar.

La runda de investiții de serie A condusă de Prosus au mai participat International Finance Corporation, Quona capital, Mouro Capital și aCrew.

Astfel, Klar ajunge la investiții totale de aproximativ 72 de milioane de dolari, din 2019, de când s-a înființat.

Klar face parte din curentul băncilor online sau challenger banks, care vor să schimbe sistemul bancar internațional, prin servicii digitale.

Startup-ul mexican operează 100% pe internet și oferă servicii de creditare, depozit și tranzacții. Klar susține că nu solicită un sold minim și nici nu percepe comisioane pentru serviciile sale. De asemenea, banca digitală spune că oferă clienților și cashback - recompense între 1 și 4% la diverse tranzacții, pe cardurile de consum.

Klar a fost fondată la Ciudad de Mexico de 3 antreprenori: Daniel Autrique, Stefan Moller și Gianluigi Davassi.

La rândul său, firma Prosus este un vehicul de investiții în care fondul sud-african Naspers și-a grupat principalele afaceri online pe care le deține. În România, Prosus controlează cele mai mari business-uri pe internet de aici: eMag, OLX, Autovit.ro, Storia, PayU România și altele.

Prosus este listată primar la bursa Euronext de la Amsterdam și secundar la Johannesburg.

Parallax

Vizualizari
1331
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri