Raluca Abrihan

Spotify cumpără un marketplace de muzică

Thumbnail

Serviciul de muzică prin streaming Spotify, prezent şi în România, cumpără marketplace-ul pentru producătorii muzicali şi muzicieni SoundBetter. Startup-ul achiziţionat are peste 180.000 de artişti înregistraţi în reţea.

Spotify Technology S.A., startup suedez, lansat anul trecut şi în România, a cumpărtat marketplace-ul SoundBetter, care este o platforma unde producătorii, muzicienii şi secialiştii din domeniul audio pot să vândă şi să cumpere drepturi pentru conţinut muzical. Platforma are peste 180.000 de artişti înregistraţi şi care au primit peste 19 milioane prin tranzacţiile făcute prin acest marketplace. SoundBetter este prezent în 176 de ţări.

Spotify a anunţat la începtul acestui an că are un buget de 500 de milioane de dolari pentru investiţii în startup-uri.

Spotify a cumpărat în iarnă startup-ul Gimlet Media, o platformă de podcast-uri, pentru aproximativ 230 milioane de dolari. De asemenea, compania suedeză a achiziționat și Anchor, un start-up care permite utilizatorilor să înregistreze și să distribuie propriile podcast-uri.

Firma suedeză are peste 400.000 de artişti înregistraţi în platformă şi 232 de milioane de utilizatori, dintre care 108 milioane abonaţi premium.

Startup-ul care deţine serviciul de muzică prin streaming Spotify a înregistrat pierderi peste aşteptări în al doilea trimestru din acest an, ca urmare a unui număr mai mic de abonaţi plătitori decât estima că va avea la final de iunie.

Spotify a raportat un număr de 108 milioane de abonaţi premium la finalul primului trimestru din acest an, cu 30% mai mult faţă de anul trecut, dar sub estimările iniţiale, potrivit cărora aplicaţia ar fi trebuit să ajungă la 108,5 milioane de abonaţi.

Veniturile din abonamente, care reprezinta 90% din veniturile totale, au fost de 1,5 miliarde euro în cel de al doilea trimestru.

Parallax

Vizualizari
414
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri