Claudiu Zamfir

Șeful Binance, Changpeng Zhao, a venit la București: „România este o piață importantă”

binance- Iryna Budanova- Dreamstime

Miliardarul Changpeng Zhao, fondator și CEO al celei mai mari platforme de tranzacționare crypto, Binance, a venit la București, unde a avut discuții cu oficiali români.

Potrivit Profit.ro, miliardarul canadian de origine chineză s-a întâlnit inclusiv cu premierul Ciucă și ministrul digitalizării, Sebastian Burduja.

România este o piață importantă. Am avut o întâlnire cu oficiali din Guvern și am oferit sprijinul nostru în procesul de reglementare a pieței cripto” - a spus, luni, Changpeng Zhao, într-o conferință, citat de Adevărul.

Liderul global al exchange-urilor de criptomonede a lansat Binance Academy și este interesat de dezvoltarea educației financiare, digitalizării și a tehnologiei blackchain inclusiv în România.

Pasul următor este ca România să aibă reglementări clare în domeniu, încadrându-se în normele europene şi globale. Procesele propriu-zise de adopție (crypto) nu pot fi ignorate şi trebuie reglementate” - a mai spus șeful Binance, citat de ZF.ro.

Nu întâmplător este interesat șeful Binance de reglementările crypto. Recent, legiuitorii Uniunii Europene au ajuns la un acord privind un pachet îndrăzneț de reglementare a pieței criptomonedelor, cu restricții și obligații pentru platformele de tranzacționare. România, ca stat UE, participă și ea la legiferare, prin miniștrii de resort, în cadrul Consiliului UE, precum și prin europarlamentarii români. De asemenea, va fi nevoie și de reglementpri la nivel național, pentru punerea în aplicare a viitoarelor legi europene, chiar dacă regulamentele UE se aplică direct.

Binance a început deja să-și stabilească în România un birou, având deja un country manager aici, Ilie Pușcaș.

Changpeng Zhao s-a născut în China, în anul 1977, și plecat de la o vârstă fragedă, împreună cu familia, în Canada, unde a făcut și facultatea (la McGill University din Montreal). „CZ” a fondat Binance în anul 2017, la vârsta de 40 de ani. În prezent, el are o avere estimată la 17,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes.com. Antreprenorul crypto este stabilit la Singapore.

Prețurile crypto au picat iarăși

Între timp, piața crypto a picat iarăși, luni, 19 septembrie 2022.

  • Bitcoin a căzut sub pragul de 20.000 de dolari, ajungând la un preț minim al zilei de luni, 19 septembrie 2022, de 18.277 de dolari și 52 de cenți. La ora transmiterii știrii, BTC se tranzacționa cu 19.162 de dolari, conform Coindesk.
  • Și Ethereum a avut aceeași traiectorie în scădere, în ciuda optimismului legat de actualizarea majoră The Merge.  Prețul ETH a scăzut luni până la un minimum al zilei de 1.282 dolari și 5 cenți. La ora transmiterii știrii, Ether se tranzacționa la 1.344 de dolari.
  • Și criptomoneda românilor de la Elrond a început săptămâna în scădere, ajungând la un moment dat, luni, la un preț minim al zilei de 46 de dolari și 55 de cenți, conform Coinmarketcap. La ora transmiterii știrii, EGLD se tranzacționa în jur de 47 de dolari.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
763
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri