Claudiu Zamfir

Prețul Ethereum după ce a finalizat update-ul The Merge

ethereum-dreamstime

Prețul Ether nu a avut o variație neobișnuită joi, după actualizarea majoră a rețelei, denumită The Merge, iar fundația Ethereum dă asigurări că update-ul nu aduce schimbări pentru utilizatorii obișnuiți, dar reduce mult consumul de energie, considerat o problemă, de exemplu, în procesul de mining al Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă.

ETH se tranzacționa joi, la ora transmiterii știrii, la prețul de 1592 de dolari, în scădere cu 0,1% în ultimele 24 de ore, conform Coindesk. Ceea ce a crescut este volumul de tranzacționare al Ether, care a ajuns la o valoare de 25 de miliarde de dolari pe ultimele 24 de ore, conform Coinmarketcap.

Altfel, Ethereum urmează cam aceeași traiectorie pe care o are și liderul Bitcoin.

În ultima săptămână, ETH a picat abrupt marți, de 13 septembrie. Atunci, în decurs de 3 ore, a pierdut aproape 9% din preț, ajungând la 1588 de dolari la un moment dat. Pe urmă, pe parcursul actualizării The Merge, a mai urcat și scăzut ușor de câteva ori până acum când s-a finalizat upgrade-ul.

La fel și Bitcoin, care dă tonul pe piața crypto, de fapt. Marți, 13 septembrie, în câteva ore a pierdut 2.200 de dolari (10%), ajungând în acea zi la 20.276 de dolari. Apoi a mai crescut și scăzut ușor până acum. Joi, la ora transmiterii știrii, BTC se tranzacționa la 20.117 dolari, dar a picat și sub pragul de 20.000 de dolari pe parcursul zilei.

Și criptomoneda românilor de la Elrond a avut cam aceeași evoluție. Tot pe 13 septembrie EGLD a avut o cădere mai bruscă, de circa 6%, coborând sub 50 de dolari, după care a mai crescut și scăzut ușor până acum. Joi, 15 septembrie, la ora transmiterii știrii eGold se tranzacționează la un preț de 49 de dolari și 48 de cenți.

Ce schimbări aduce The Merge pentru utilizatorii obișnuiți: niciuna

„Fie că folosești alocațiile Ethereum on-chain, fie că deții Ether pe o platformă de tranzacționare sau într-un portofel în custodie proprie, nu este nevoie să faci nimic. Dacă vreo aplicație, exchange sau wallet pe care îl folosești emite instrucțiuni suplimentare sau recomandări, trebuie să verifici dacă acestea vin cu adevărat de la ele. Ai grijă la escrocherii!” - spune Ethereum Foundation, organizația care guvernează blockchain-ul.

Schimbările sunt pentru minerii de Ether. Odată finalizată actualizarea The Merge, minerii se transformă în validatori, rețeaua trecând de la un principiu de proof-of-work la proof-of-stake. Beneficiul principal declarat al acestei schimbări este reducerea cu 99,9% a consumului de energie în procesul de generare de criptomonedă. Consumul de energie și implicit poluarea sunt un mare reproș care i se aduce, de exemplu, Bitcoinului.

„Ca miner, e ceva ce ar trebui să fac? Nu. Dacă faci mining pe mainnet-ul Ethereum, ar trebui să știi că rețeaua va opera în întregime pe principiul proof-of-stake după The Merge. Din acest moment, mineritul nu va mai fi posibil pe rețea” - mai spune Ethereum Foundation.

De asemenea, Ethereum Foundation a mărit de 4 ori recompensa maximă oferită celor care depistează bug-uri critice în cazul The Merge, de la 250.000 de dolari la 1 milion de dolari.

Parallax

Vizualizari
947
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri