Claudiu Zamfir

Românii de la MultiversX (Elrond), în parteneriat cu gigantul chinez Tencent. Ce preț mai are EGLD

beniamin mincu-elrond-tencent

Sibienii de la MultiversX (fostul Elrond) anunță, joi, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, un  parteneriat cu gigantul IT chinez Tencent, explorând inclusiv posibilitatea unor programe privind crearea unui hub pentru startup-uri. UPDATE: Prețul EGLD, criptomoneda fostului Elrond, a urcat brusc după anunțul privind parteneriatul românilor cu chinezii.

Mai exact,  firma românească spune că a intrat într-o  „colaborare strategică” cu Tencent Cloud, ramura responsabilă cu serviciile cloud a Tencent, un colos chinez cu venituri de circa 86 de miliarde de dolari pe an.

„Împreună, cele două companii își propun să exploreze noi direcții către crearea de oportunități în cadrul Web3 și Metavers, prin intermediul rețelei blockchain și suitei de produse dezvoltate de MultiversX” - a anunțat MultiversX.

MultiversX a dezvoltat o rețea blockchain care permite companiilor IT terțe să creeze aplicații.

La rândul său, Tencent Cloud poate „oferi un suport tehnologic companiilor și dezvoltatorilor Web3”, „utilizând o rețea cu performanțe globale în materie de putere de calcul, stocare și tehnologii media” - crede MultiversX.

Astfel, românii consideră că „sinergiile existente” între MultiversX și Tencent Cloud  „au fost amplificate de prezentarea celor trei produse strategice Metavers de către MultiversX - xPortal, xFabric și xWorld, și de angajamentul Tencent Cloud față de Web3 și Metavers”.

De asemenea, chinezii de la Tencent Cloud „vor putea să beneficieze de soluțiile MultiversX, care variază de la o interfață no-code pentru lansarea de aplicații și chiar blockchain-uri, până la un portal intuitiv care are rol de punte între lumi și un întreg set de instrumente Metavers”.

În plus, firma românească susține că rețeaua MultiversX este alcătuită din „peste 10.000 de servere”, care „vor avea în curând o nouă opțiune de a rula serviciile de infrastructură la performanțe ridicate, sigure și fiabile prin Tencent Cloud”.

 Cei doi parteneri explorează și „posibilitatea de a rula un nod de validator prin care să contribuie în mod direct la securizarea rețelei MultiversX”.

„Mai mult, direcțiile de colaborare care sunt explorate se extind la inițiative comune pentru viitoarele evenimente dedicate developerilor și programe privind crearea unui hub pentru startup-uri” - mai spune MultiversX referitor la parteneriatul cu Tencent Cloud.

„Focusul MultiversX pe crearea fundamentului ce poate susține un ecosistem global, scalabil, deschis, compozabil și interoperabil de aplicații Web3, și lumi în Metaverse, este factorul definitoriu în parteneriatul strategic cu Tencent Cloud. Suntem încântați să lucrăm cu Tencent Cloud și să dezvoltăm această viziune” - spune Beniamin Mincu, CEO și cofondator MultiversX.

„De la furnizarea celei mai robuste infrastructuri la scară largă și până la crearea unui hub pentru soluții cloud, ne propunem să sprijinim comunitatea globală Web 3.0 în adoptarea de tehnologii esențiale care să faciliteze conexiuni mai profunde între lumile virtuale și cele reale” -  spune Leo Li, Vice Președintele pentru Europa a Tencent Cloud International.

Între timp, EGLD, criptomoneda românilor de la MultiversX (Elrond), era cotată, joi, în jurul orei 17.00, la 46 de dolari, în creștere cu 43% față de nivelul cu care a început anul 2023, conform datelor de pe Coinmarketcap. Aflată în creștere constantă de la începutul anului 2023, EGLD este totuși mult sub nivelurile sale maxime, din noiembrie 2021, când a sărit și de 490 de dolari.

Traiectoria EGLD este în linie cu evoluția principalelor criptomonede, de fapt. Bitcoin a ajuns joi, la ora transmiterii acestei știri, la 24.431 de dolari, în creștere cu circa 50% față de nivelul cu care a intrat în anul 2023, potrivit datelor de pe Coindesk.

UPDATE, ora 17.42: După anunțul oficial privind parteneriatul MultiversX-Tencent, EGLD a crescut brusc la 53 de dolari, o majorare cu 15% în mai puțin de o oră.

pret egld

Foto: Coinmarketcap.com

Parallax

Vizualizari
5941
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri