Claudiu Zamfir

Chinezii de la Tencent cumpără o companie britanică de gaming în valoare de 1 miliard euro

Thumbnail

Achiziție importantă în IT-ul european: gigantul chinez Tencent a ajuns la un acord pentru a achiziționa compania britanică de jocuri video Sumo Group, la o valoare de 919 milioane de lire sterline (peste 1 miliard de euro), relatează Reuters, citată de site-ul Nasdaq.

Acționarii dezvoltatorului britanic de jocuri vor primi de la Tencent 0,513 lire sterline pe acțiune, un preț cu  43% peste ultima cotație a titlurilor Sumo Group, care este listată la Bursa de la Londra.

Tencent deținea deja un pachet de acțiuni de 8,7% din grupul britanic.

Sumo Group s-a dezvoltat în jurul companiei Sumo Digital, fondată în anul 2003, la Sheffield. Dezvoltatorul gaming este cunoscut pentru jocuri ca Hitman, Xbox Fitness, F1 2009, Hood: Outlaws & Legends (2021).

Tencent este prezentă și în România, prin subsidiare ale sale europene. În iunie, compania norvegiană de gaming Funcom, deținută de colosul IT chinez, a anunțat că deschide un studio de jocuri video în România.

În februarie, platforma elvețiană Miniclip, lider global în industria de jocuri mobile, controlată de Tencent, a anunțat că a preluat pachetul majoritar de acțiuni al studioului românesc de jocuri video Green Horse Games.

Fondat în anul 1998, de miliardarul chinez Ma Huateng și asociații săi, Tencent a ajuns la venituri anuale de peste 70 de miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
1095
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri