Claudiu Zamfir

O companie a colosului chinez Tencent deschide în România un studio de jocuri

Thumbnail

Compania norvegiană de gaming Funcom, deținută de colosul IT chinez Tencent, a anunțat, miercuri, că va deschide un studio de jocuri video în România.

Unitatea Funcom de la București, care va fi deschisă până la sfârșitul lunii septembrie 2021, va coordona asigurarea calității jocurilor produse de compania norvegiană.  

Procesul de recrutare este în desfășurare, iar noii angajați vor lucra la titluri precum Conan Exiles (foto), Metal: Hellsinger, dar și la viitorul joc de tip survival, Dune.

„Piața de gaming din România este în plină dezvoltare, iar la București, în special, există foarte mulți profesioniști talentați care lucrează în industria de tehnologie și gaming. Ne dezvoltăm continuu și avem planuri din ce în ce mai ambițioase, de aceea este extrem de important să ne asigurăm că avem un departament de QA de top.

Prin urmare, suntem extrem de încântați să ne extindem în această regiune, cu o echipă dedicată uneia dintre cele mai importante părți ale procesului de dezvoltare a jocurilor video. Mai mult, planificăm să adăugăm în viitor și alte servicii din sfera producției pe care le vom livra prin intermediul acestui studio”, a declarat, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, Rui Casais, CEO Funcom.

Un rol esențial în planificarea extinderii Funcom la București l-a avut Grigoriada Stroe, Chief HR Officer în cadrul Funcom. Grigoriada are peste 10 ani de experiență în industria locală de gaming și, înainte de numirea pe această poziție în luna martie, a deținut funcția de director de resurse umane și operațiuni pentru Europa de Est la Ubisoft.

„Cu sprijinul Tencent Games, intenționăm să intrăm pe piața jucătorilor foarte mari din industrie și să ne consolidăm această poziție, iar studioul din București face parte din această strategie. Primul pas îl reprezintă deschiderea acestui studio, care va avea o echipă puternică de asigurare a calității, urmând ca în viitor să ne extindem și în alte arii de dezvoltare a jocurilor video.

Noii angajați se vor alătura unor colegi extrem de pasionați și unei companii agile, cu un stil de comunicare deschis și transparent, care acordă o importanță majoră menținerii unui echilibru între viața profesională și cea personală”, a spus Grigoriada Stroe, Chief HR Officer în cadrul Funcom.

Pe lângă extinderea în București, Funcom anunță și că a cumpărat un pachet majoritar de acțiuni la dezvoltatorul suedez de jocuri The Outsiders, care marchează intrarea companiei pe piața din Suedia, cu un birou la Stockholm. Funcom are deja birouri în Oslo, Lisabona și Raleigh, Carolina de Nord, în S.U.A.

Funcom a fost fondat în 1993 și se declară „cel mai mare dezvoltator de jocuri din Norvegia”.

A devenit cunoscut pentru jocurile online multiplayer precum Conan Exiles (2017), Secret World Legends (2012), Age of Conan (2008) și Anarchy Online (2001) și lucrează în prezent la un nou joc de supraviețuire, a cărui acțiune este plasată în universul Dune.

În 2020, Funcom a intrat în portofoliul Tencent Games, divizia de jocuri video a colosului IT chinez, cel mai mare distribuitor de astfel de producții din lume.

Reamintim că, în februarie 2021, platforma elvețiană Miniclip, controlată tot de gigantul IT chinez Tencent, a preluat un pachet majoritar de acțiuni din studioul românesc Green Horse Games.

Parallax

Vizualizari
1889
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri