Claudiu Zamfir

Miniclip, controlat de chinezii de la Tencent, a preluat compania românească Green Horse Games

Thumbnail

Platforma elvețiană Miniclip, lider global în industria de jocuri mobile, controlată de gigantul IT chinez Tencent, a preluat pachetul majoritar de acțiuni al studioului românesc de jocuri video Green Horse Games.

Investiția strategică a fost anunțată, marți, de Miniclip, printr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Fondat în 2013 de către George Lemnaru, Green Horse Games este studioul din spatele jocului Football Rivals. „Această tranzacție oferă companiei Miniclip oportunitatea perfectă de a intra în industria de gaming din România și este o dovadă suplimentară a prezenței puternice și a creșterii continue a companiei în domeniul aplicațiilor Sports Games” - se arată în comunicat.

George Lemnaru, CEO al Green Horse Games a declarat:
„Green Horse Games are misiunea, declarată de mult timp, de a dezvolta jocuri bazate pe comunitate care ajung să conecteze oameni din întreaga lume. Ne bucurăm să avem Miniclip ca investitor strategic, este o perioadă extraordinară atât pentru noi, cât și pentru industria de gaming din România, aflată în continuă dezvoltare. Noi, ca echipă, suntem foarte încântați să avem ocazia de a lucra îndeaproape cu colegii noștri de la Miniclip, pentru a crea împreună jocuri excepționale.

Profit de această ocazie pentru a mulțumi investitorilor și susținătorilor noștri care se retrag acum din companie, odată cu această tranzacție. Au avut un rol esențial în succesul nostru de până acum și, fără ei, nu am fi putut ajunge în acest punct”.

 

Jurgen Post, CEO Miniclip:

“Suntem încântați să avem oportunitatea de a lucra alături de George, cu Alexandru Stroe, cofondator, și cu minunata echipă Green Horse Games.”, a spus Jurgen Post, CEO al Miniclip. “Le-am admirat munca de departe, de mult timp, și suntem foarte încântați de oportunitățile pe care le oferă acest nou parteneriat”.

Cine este Miniclip

Fondat în anul 2001, de Rob Small și Tihan Presbie, site-ul de jocuri în browser Miniclip a devenit unul dintre liderii globali în jocurile digitale.

Compania elvețiană dezvoltă, publică și distribuie jocuri către un public declarat de peste 200 de milioane de utilizatori activi, în fiecare lună, pe platformele mobile, social media și online. În aprilie 2020, Miniclip avea peste 50 de milioane de jucători activi zilnic, la nivel global, în misiunea sa de a “dezlănțui jucătorul din fiecare”.

Compania are audiență în peste 195 de țări de pe șase continente, site-ul fiind disponibil în cel puțin 16 limbi, inclusiv româna.

Miniclip a dezvoltat un portofoliu de peste 60 de jocuri mobile, o distribuție extinsă la nivel mondial și o marcă recunoscută la nivel internațional. Până în prezent, titlurile Miniclip, precum 8 Ball Pool, Golf Battle, Football Strike și Agar.io, au avut peste 2 miliarde de descărcări.

În februarie 2015, Miniclip a primit o investiție majoritară din partea chinezilor de la Tencent, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume și cel mai mare publisher de jocuri la nivel global. Tencent se află și printre cei care au investit în decacornul româno-american UiPath, evaluat în prezent la 35 de miliarde de dolari.

„Acest nou capitol din istoria sa întărește poziția companiei, odată cu recunoașterea de către Tencent a realizărilor sale de până atunci și viitorul potențial al companiei” - afirmă Miniclip.

În ultimii doi ani, ca parte a planurilor sale ambițioase de creștere, Miniclip a cooptat mai multe echipe din industrie. Playsport (binecunoscută pentru Motorsport Manager), Yakuto (creatorii Darts of Fury), Masomo (cunoscuți pentru Head Ball 2), Ilyon (designerii jocului Bubble Shooter), Eight Pixels Square (Sniper Strike) și, mai recent, Gamebasics (creatorii OSM Online Soccer Manager), s-au alăturat grupului Miniclip.

Cine este Green Horse Games

Green Horse Games este un studio de gaming din București care oferă încă din 2013 experiențe deosebite în domeniul jocurilor mobile ce ajung să conecteze oameni din întreaga lume. Ambiția lor este de a crea lumi sociale și gamificate pentru fanii sportului, folosindu-se de atracția globală pe care sportul în sine o exercită asupra multora dintre noi, pentru a crea momente captivante și a lega prietenii între jucători.

Firma fondată în anul 2013 de George Lemnaru și Alexandru Stroe a avut, în anul 2019, venituri de 4,6 milioane de lei și profit de 267.000 de lei, conform celor mai recente date de la Ministerul Finanțelor. Green Horse Games a a vut un număr mediu de 15 salariați în anul 2019.

Citește AICI un interviu cu fondatorul Green Horse Games George Lemnaru, realizat de colega noastră, Raluca Abrihan...

Parallax

Vizualizari
605
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri