Redacția StartupCafe.ro

Roca Industry a finalizat achiziția pachetului de 70% din acțiunile unui mare producător român de uși

Thumbnail

Roca Industry, holdingul Roca Investments din sectorul materialelor de construcții, a finalizat achiziția pachetului de 70% din acțiunile Eco Euro Doors (EED), producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, scrie News.ro.

„ROCA Industry, holdingul ROCA Investments din sectorul materialelor de construcţii, a finalizat achiziţia pachetului de 70% din acţiunile Eco Euro Doors (EED). Cu afaceri de peste 13 milioane euro în 2021, EED este cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, pe o piaţă rezilientă în ciuda contextului regional”, anunţă grupul.

„Odată cu această tranzacţie ducem mai departe misiunea noastră de a amplifica potenţialul companiilor locale şi a dezvolta branduri made in Romania. Investiţiile pe termen lung au la baza lor un set de valori la care ne uităm, iar acesta este un proces pe care îl facem de fiecare dată când intrăm într-o companie. Credem în puterea parteneriatului şi ne implicăm în profunzime, atât cu resurse, cât şi cu know-how. Totodată, avem o abordare diferită a riscurilor, punând accent în egală măsură pe oportunităţi”, a spus Ionuţ Bindea, Investment Manager Roca Investments, preşedinte al Consiliului de Administraţie ROCA Industry.

Sub umbrela holdingului, EED va intra într-o nouă etapă, iar planurile de dezvoltare includ diversificarea portofoliul de produse, adaptate la nevoile în schimbare ale consumatorilor, dar şi abordarea unor noi pieţe.

„Preluăm o companie solidă, cu oportunitate de creştere, cu un produs care, deşi este unul industrial, vine cu o valoare emoţională dată de design-ul pe care îl aduce în casele consumatorilor. E important să ne folosim de tehnologia avansată pentru a livra produse care să fie la cel mai înalt nivel, într-o ţară de tradiţie în acest sector. Continuăm misiunea Roca Industry de a reindustrializa România, prin dezvoltarea şi scalarea de branduri autohtone puternice”, declară Liviu Stoleru, CEO Roca Industry.

Achizitia producătorului român de uşi, cu o experienţă de 27 de ani pe piaţă şi peste 320.000 unităţi vândute în 2021, este a doua tranzacţie perfectată în prima parte a anului de ROCA Industry.

La jumătate de an de la înfiinţare, ROCA Industry grupează în holding companiile: BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%), Eco Euro Doors (70%) şi se află în procesul de finalizare a tranzacţiei pentru preluarea integrală a Dial.

ROCA Industry (HOLDINGROCK1) a fost listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, în luna ianuarie a acestui an şi este tranzacţionată sub simbolul bursier ROC1. Este inclusă şi în indexul BETAeRO, care cuprinde cele mai relevante companii din această piaţă.

Totodată, holdingul va fi cunoscut sub noua sa denumire, ROCA Industry Holdingrock1, care va dezvolta astfel identitatea companiei.

Cea mai recentă estimare a sectorului local al producătorilor de uşi era cifrată la o valoare totală de 140 milioane euro la nivelul anului 2020, cu o rată de creştere anuală (CAGR) care ar urma să ajungă la 6% între 2022-2025, potrivit Interbiz Research Consulting.

ROCA Industry este primul pilon strategic de dezvoltare al Roca Investments, lansat în decembrie 2021.

ROCA Industry este o companie de sine stătătoare, un holding de materiale de construcţii, care reuneşte companii din acest domeniu de activitate, al cărui model de business se bazează pe consolidare, nu pe exituri, şi care este listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ROC1.

Eco Euro Doors este o companie cu capital integral românesc fondată în Reghin în anul 1994. În urma cu 15 ani a început producţia locală de uşi iar în 2009 a finalizat construcţia unei fabrici moderne pe o suprafaţă totală de 60.000 mp din care 5.000 mp hale de producţie şi peste 13.000 mp spaţii de stocare. Producţia este axată în principal pe realizarea uşilor de interior şi a accesoriilor.

Eco Euro Doors produce astăzi peste 300.000 de uşi pe an din MDF, HDF, lemn masiv răşinos şi fag, având toată gama de finisaje.

Parallax

Vizualizari
710
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 974
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri