Denisa Crăciun

ROCA Industry preia pachetul majoritar al unuia dintre cei mai mari producători români de uși

Thumbnail

ROCA Industry, holdingul care reunește companiile din domeniul materialelor de construcții aflate în portofoliul ROCA Investments, a anunțat joi că achiziționează un pachet de 70% din acțiunile companiei Eco Euro Doors (EED), unul dintre cei mai mari producători români de uși.

ROCA Industry își desfășoară activitatea prin două companii, Bico Industries și Sarcom, cărora li se va alătura acum și producătorul român de uși destinate construcțiilor rezidențiale.

Tranzacția este supusă aprobării Consiliului Concurenței.

„Această tranzacție este aliniată strategiei ROCA Industry de a dezvolta și scala branduri autohtone puternice din domeniul materialelor de construcții, atât pe baza unei strategii comune, cât și prin sinergiile generate din activitatea acestora. Cu know-how-ul și resursele pe care le avem deja în acest sector de activitate, vom aborda împreună cu echipa de management din EED provocările și oportunitățile care ne așteaptă, cu scopul de a duce compania la următorul nivel”, a spus Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

De cealaltă parte, Claudiu Cășvean, fondatorul Eco Euro Doors, spune că „astăzi deschidem ușa către un nou capitol în viața Eco Euro Doors și suntem bucuroși să ne alăturăm ROCA Industry. Credem în aceleași valori, în nevoia de agilitate și reziliență în business și împărtășim aceeași încredere în capacitatea de a construi un viitor solid”.

Eco Euro Doors este o companie cu capital românesc fondată în Reghin în anul 1994. În urma cu 15 ani a început producția locală de uși iar în 2009 a finalizat construcția unei fabrici pe o suprafață totală de 60.000mp din care 5.000mp hale de producție și peste 13.000mp spații de stocare, dotată cu utilaje și roboți industriali. Producția este axata în principal pe realizarea ușilor de interior și a accesoriilor.

Compania susține că în 2021 a avut o cifră de afaceri de aproape 13 milioane de euro.

Holdingul de materiale de construcții Roca Industry va fi listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, iar ultima investiție contribuie la implementarea strategiei pe termen lung a companiei.

Parallax

Vizualizari
393
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri