Denisa Crăciun

ROCA Investments lansează un holding de materiale de construcții pe care vrea să-l listeze pe piața AeRO

Thumbnail

ROCA Investments, companie holding care oferă soluţii de capital şi parteneriat activ pentru consolidarea şi scalarea IMM-urilor româneşti, lansează primul său pilon strategic de dezvoltare, ROCA Industry, un holding de materiale de construcții, scrie News.ro.

ROCA Industry, holding de materiale de construcții, reunește toate companiile din portofoliul ROCA Investments din acest domeniu de activitate.

Modelul de business al companiei se va baza pe consolidare, nu pe exituri, și are în vedere listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

„ROCA Investments lansează primul său pilon strategic de dezvoltare: ROCA Industry, un holding de materiale de construcţii, care reuneşte toate companiile din portofoliul ROCA Investments din acest domeniu de activitate, cu scopul de a le oferi o strategie comună şi de a asigura sinergii în activitatea acestora”, spune grupul.

Portofoliul ROCA Investments se axează pe dezvoltarea fiecărei companii în parte, iar noul holding se va baza pe piloni strategici, pe industrie.

„Economia globală se fragmentează şi se transformă. Preţurile materiilor prime şi ale energiei cresc, urmează o inflaţie accelerată, iar pandemia încă generează efecte greu de anticipat. În aceste condiţii capacitatea de adaptare trebuie sa suplinească lipsa de predictibilitate şi să devină principalul avantaj competitiv al companiilor. Principiul fundamental al acestei capacităţi de adaptare este relevat prin Legea lui Noe: nu încerca să prezici un eveniment, ci construieşte o arcă ce poate să-i facă faţă. Asta încercăm să facem şi noi. Să construim o arcă, o structură solidă, în care să aducem investitori, antreprenori, specialişti din diverse domenii, management dedicat în care fiecare membru şi-a propus să descopere cea mai bună variantă a sa”, a spus Rudolf Vizental, CEO (director general) Roca Investments.

Prin holdingul creat, ROCA Investments reunește companiile Bico Industries, producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă și Sarcom, un producător de vopsele și lacuri din România.

Alegerea domeniului de materiale de construcţii ca sector strategic de dezvoltare are la bază atât considerente legate de evoluţia generală a acestui sector, cât şi elemente legate de experienţa şi performanţa ROCA Investments de până acum. Materialele de construcţii reprezintă un domeniu strategic şi în dezvoltarea României, ca urmare a investiţiilor aşteptate în perioada următoare şi a implementării Planului National de Redresare şi Rezilienţa (PNRR).

ROCA, o afecere pornită în urmă cu mai bine de 3 ani, este prezentă în 10 județe ale țării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală. ROCA are în portofoliu 13 companii (din care două inactive), care au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane euro şi au peste 1.000 de angajaţi.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Sarcom (unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), Mecanex (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) şi  Sinteza (industrie chimică).

Parallax

Vizualizari
298
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri